40 dagen

40 dagen…………… dag 1

Voor velen is vandaag de 40 dagen tijd begonnen, 40 dagen tot aan Pasen, 40 dagen om te vasten, 40 dagen om tot bezinning te komen enz. enz. Voor een ieder een eigen reden om de komende 40 dagen meer aandacht te besteden aan God op wat voor manier dan ook.

Er zijn vele rite en dingetjes bedacht in de loop der jaren, het getal 40 is dan ook op verschillende plekken in de bijbel terug te vinden met diverse gebeurtenissen hierbij. 40 jaar liepen de Israëlieten in de woestijn, 40 dagen vasten.

Vorig jaar heb ik met mijn gezin de 40 dagen kalender van Tear en de daarbij behorende filmpjes op YouTube bekeken. Ook dit jaar heb ik de kalender weer besteld en vanavond zijn we begonnen.

De 1e reactie was helaas niet heel positief, zoonlief dacht dat we dezelfde filmpjes als vorig jaar gingen kijken en een van onze dochters had er helemaal geen zin in, maar toch zijn we begonnen.  Je hebt de kalender en een gezinsschriftje, de kalender bevat een bijbel tekst en een overdenking, en in het schriftje staat ook een tekst en overdenking alleen dan meer voor kinderen bedoeld.  Dag 1 begon meteen met een filmpje van Max Lucado, eentje die denk ik voor velen bekend is:

Een mooi filmpje om mee te starten, om over na te denken.

Hoe vaak laten wij ons beïnvloeden door wat anderen van ons zeggen, over ons zeggen, of wat wij denken dat anderen van ons vinden of over ons zeggen? Wat neem jij mee? wat heb je mee genomen waardoor je bent wie je nu bent? en heb je dit wel eens in – tegen het licht gehouden om te kijken of dit echt waarheid is of ben je je gaan aanpassen aan wat mensen zeiden? Zo ja, wat heeft het je gebracht? wat heeft het van je weg genomen? Kan je nog geloven dat je goed bent zoals je was of zoals je bent?

40 dagen of niet, kijk eens naar dit filmpje, het is maar een half uurtje, en probeer er dan eens over na te denken, en niet alleen over de vragen die hierboven staan maar word je ook bewust van wat je zegt en doet tegen anderen.

Fijne avond.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?