Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Nog even en dan is het pasen, nog 44 dagen vanaf nu, om precies te zijn. Velen gaan de “40 dagen tijd” in, een tijd van 40 dagen meer met God bezig zijn, dieper met Zijn woord bezig zijn, tot bezinning komen en veel meer redenen.

Het viel mij op dat deze periode begint op Aswoensdag, dit jaar Valentijnsdag, maar als ik reken tot aan 1 april kom ik tot 46 dagen…. Als je verder gaat zoeken, ontdek je dat de zondagen niet mee geteld worden, kan je lezen dat het een Katholieke oorsprong heeft en Hier op de website van de EO, vind je nog veel meer informatie over de 40 dagen tijd. Hier kan je lezen over Pesach het Joodse feest, ook erg interessant.

De afgelopen 2 jaar had ik de 40 dagen kalender van Tear besteld, dit jaar niks. Er zijn vele mogelijkheden om bezig te zijn tijdens deze 40 dagen. De basis ligt hem vaak in “vasten”. Vasten van TV, Social Media, suikers, noem het maar op. Omdat ik dit jaar meer in de stilte wil zijn en met diverse bijbelstudies bezig ben, heb ik er voor gekozen om geen 40 dagentijd te houden.

Doe jij iets (extra’s) in de komende periode? Hier wat tips:

  • 40 dagen tijd lezen via YouVersion (wel in het engels, maar om te zetten naar Nederlands)
  • Royal Jongbloed heeft verschillende boeken over Pasen
  • Overdenkingen van Wilkin van de Kamp op Vrij Zijn
  • Kaylene Yoder heeft speciaal voor vrouwen Bidden en vasten voor vrouwen via de mail (Engels)
  • StudyGateway heeft een studie van Mark Batterson 40 dagen gebed (Engels)
  • Los van Pasen maar wel 40 dagen stil zijn met behulp van Bonnie Gray’s boek Whispers of rest (Engels)
  • of kijk eens op YouTube naar diverse filmpjes over de 40 dagen tijd.

Ik ben heel benieuwd naar wat jij gaat doen, en heb je nog tips laat het me weten via een reactie of stuur me gerust een mailtje dan zet ik de linkjes in dit blog er bij.

Fijne dag.

Deel dit bericht op

2 thoughts on “40 dagen tot aan pasen.”

  1. Eigenlijk doe ik niets. Ik lees de bijbel in een jaar en daar zitten we nu in Markus en straks Lukas. Ik kijk wel online de filmpjes van Draw a Circle.
    Ik wordt overprikkeld door alle dingen die je kunt doen, het lijkt bijna wel of het ook alleen nog maar gaat om commercie. Jammer vind ik dat.

Leave a Comment

Scroll to Top