Afleiding ligt op de loer..

Heb je dat ook wel eens, een hoofd vol met plannen, en dan ineens besef je dat er niets van die plannen terecht komt, ik heb dat op dit moment wel.

De maand december heb ik niet gewerkt, ben ik flink ziek geweest en had ik een “rustig” ritme. Ondanks alle feestdagen op school, en de drukte en het geregel (afleiding) daarom heen.

Sinds 2 weken ben ik weer aan het werk, alleen wel in een andere functie bij een ander bedrijf. Voor mij een hele omschakeling omdat ik nu, sinds 3 jaar, weer overdag werk. Het afgelopen half jaar werkte in de nachtdiensten, wat eigenlijk heel goed beviel. Geen oppas nodig, en gewoon je ding kunnen doen, al is het met wat minder uur overdag.
Ik had een ritme, kwam thuis uit mijn werk, bracht de kinderen naar school en ging slapen. Als ik wakker werd kwamen de kinderen thuis. Meestal was het zo dat als werkte, dat op de dagen was dat Patrick vrij was. Overdag deed hij dan het huishouden. Moest hij wel werken dan had ik op mijn vrije dagen genoeg tijd om het huishouden te doen, dat is het voordeel van part time werken.

Toen ik een half jaar geleden begon met de nachtdiensten, kwamen we uit een “sober” huishouden om het maar even zo te noemen. We hadden er bewust voor gekozen dat ik thuis zou blijven bij de kinderen, en leefden dus van 1 salaris. Dit betekende voor mij dat ik in de gaten moest houden hoe en waar ik boodschappen deed.
Geen geklaag hoor, helemaal niet, het werd voor mij een sport om boodschappen te doen. Mede daardoor ontstond regelmaat.
Op maandag bladerde ik altijd de folders door, of keek ik op internet naar de aanbiedingen en de dingen die ik nodig vond schreef ik op.
Op dinsdag ging ik dan met mijn briefje de markt op, als de groente en het fruit dan goedkoper was op de markt nam ik het daar mee en anders ging ik door naar de winkels.
Van daaruit maakte ik dan een maaltijd planning, voor mij was dit goedkoper dan eerst kijken wat ik wil eten en dan die boodschappen te halen en vooral niet te vergeten, het gaf mij rust.

Nu is het zo dat ik de afgelopen 2 weken op dinsdag heb gewerkt, en dus niet mijn boodschappen rondje heb kunnen doen. En ondanks de financiële ruimte, wil ik toch mijn uitdaging houden, maar wederom vooral mijn rust. En dat laatste heb ik nu juist even niet, geen rust omdat ik geen planning heb.

Het besef ontstond van de week, toen er eten gemaakt moest worden, ik greep mis. Uiteindelijk is er toch nog een maaltijd op tafel gekomen, maar dit wilde ik niet meer.
Ook merkte ik dat ik in de ochtend afgeleid was. Ik maak gebruik van de leesplannen vanuit mijn Bijbel app op mijn mobiel. Als mijn wekker gaat, lees ik en daarna ga ik douchen, de tekst laten bezinken, en de kinderen roepen. Wat bleek, ik had een dag overgeslagen en ik had het niet eens gemerkt.
Ik besefte daardoor dat ik te veel afleiding had, werk, het internet en veel plannen in mijn hoofd die nog geen plekje hadden gekregen.
Ik ben gaan “vasten” door geen spelletjes meer op mijn telefoon te spelen in “loze” momenten. Daarnaast ga ik komende week ook “vasten” door minder met Facebook bezig te zijn.
Het lezen in de ochtend heb ik meteen weer opgepakt, en bouwt meteen weer een rust momentje in.

Mijn nieuwe agenda heb ik eens goed bekeken en deels ingevuld.
Mijn volgende stap is voor mezelf op een rijtje zetten waar mijn prioriteiten nu liggen.
Afleidingen te ontdekken en te leren ze sneller te herkennen, waardoor ik in rust door kan gaan.

Ik hoop dat je ook mag ontdekken dat je tot rust mag komen en dat je de afleidingen in deze hectische maatschappij gewoon aan de kant mag schuiven. 

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?