Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Als het eigenlijk niet zo bedoeld is, zoals het nu gaat. (recensie)

“It’s not supposed to be this way” een boek geschreven door Lysa TerKeurst, mij aangeboden door NetGalley, om een review over te schrijven. (Op dit moment is het boek alleen nog maar verkrijgbaar in het Engels)

Een boek vanuit het hart geschreven, open en eerlijk over het leven van een vrouw. Lysa laat zien dat iedereen, en dus ook zij, niet gevrijwaard is van alle nare dingen in het leven. Je mag dan denken dat je als gewaardeerd spreekster, boeken schrijfster en oprichter van een vrouwen community “Proverbs 31” redelijk save bent, maar ook zij is gewoon een vrouw net zoals jij en ik. Een vrouw die gebruikt word door God om Zijn woord kenbaar te maken in deze wereld. Ook als wij denken dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, zoals het nu gaat.

Lysa neemt ons mee in haar persoonlijke leven, een leven wat op rolletjes lijkt te lopen, maar vervolgens flink op zijn kop gezet word door factoren die ze niet zelf in de hand heeft. Het leven “overkomt” haar, en word bijna een soort “overleven”. Ze laat ons mee lezen in hoe zij God’s hand ziet in de onverwachte, pijnlijke en verdrietige momenten in het leven. Dat rijk of arm, jong of oud niks zegt, maar dat het allemaal om vertrouwen en geloof gaat. Dat je in de nare dingen in je leven God’s hand terug ziet, soms pas achteraf.

Hoe moeilijk, frustrerend en uitzichtloos het leven soms ook kan zijn, weet dat God bij je is. Dat Hij alles overziet en in de hand heeft, dat jij alleen maar je ene voet voor de andere moet zetten en dicht bij God blijft.

Wil je een verhaal lezen, een verhaal wat jouw verhaal kan zijn of misschien wel is, dan raad ik je dit boek zeker aan. Het komt soms heel dichtbij, is herkenbaar, makkelijk leesbaar daardoor, maar zeer zeker bemoedigend en voor sommigen misschien net even dat steuntje in de rug op het moment dat je geen vriendin hebt om tegen te praten aan de keukentafel met een kopje thee. Lysa is die vriendin voor jou door het boek heen.

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Als het eigenlijk niet zo bedoeld is, zoals het nu gaat. (recensie)”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top