Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Vind jij bidden ook zo lastig? Komt er iedere keer iets tussen? Word je afgeleid? Voel je je gewoon blggh? Of vind je het gewoon lastig?

Daarom mijn tekst: Bidden, een vak apart.

Ik ben niet in een gelovig gezin opgegroeid, en de gebeden die ik hoorde, was bij mijn oma, voor het eten: “Heere zegen deze spijse amen” en  Het onze vader uit Matteüs 6:9-13, hier hield het mee op.

Toen ik God leerde kennen, en in de kerk kwam, hoorde ik de “algemene” gebeden , zoals “zegen…..”, “Zorg voor….” “Help mij..” en nog vele meer. Ondertussen, ca. 14 jaar verder, heb ik ontdekt dat je veel gerichter kan bidden, maar daar moet je wel de tijd voor nemen.

  • “de kinderen moeten naar….”
  • “Ik moet …….”
  • “Ik wil…..”
  • “Ik kan niet want…..”
  • “Ik heb geen tijd omdat…….”

En zo zijn er nog veel meer redenen om niet te bidden, om niet de tijd te nemen om te gaan bidden, of om het bij de “schietgebedjes” te laten. Nee als je deze redenen iedere keer als excuus gebruikt om niet te bidden, niet bewust in gesprek te gaan met God, (laten we eerlijk zijn, dat is toch zo!) dan gebeurd er ook weinig.

Om mij heen hoor ik dat er geen regelmaat is in gebed, dat men vaak pas gaat bidden als er iets aan de hand is, en meestal zijn dat niet de leuke, gezellig dingen, maar de ellende. Is God dan alleen maar goed als er ellende is? Ga jij naar je vader als je in de ellende zit, of ga je ook langs voor gezellig een kopje koffie en om te horen hoe het met hem gaat?

En ik dan……

Wil dit alles zeggen dat ik zo’n fantastisch gebedsleven heb? NEE, absoluut niet. Mijn dag overvalt me ook met regelmaat, waardoor ik niet eens “goedemorgen” tegen God heb gezegd. En met regelmaat zeg ik ook een algemeen gebed “zegen mijn kinderen, laat ze een leuke dag hebben op school”.

Nee, ook ik vind bidden soms nog een vak apart. Ben mijn weg nog aan het zoeken met gebedsschriften, dankbaarheidsschriften, gebeden in de bijbel arceren, of als bladwijzer maken in mijn YouVersion app. Het blijft zoeken maar oh zo belangrijk.

Wil je meer weten over gebed kijk dan eens op deze pagina’s

Ga op onderzoek uit, en bid.

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

1 thought on “Bidden, een vak apart.”

  1. Ga in het binnenste van je kamer en Bid. Voor mij is het afzonderen tijdens gebed de mooiste tijd. Niet gewoon ff terwijl ik de was doe, hoe wel dat voor mij ook een rustige tijd is maar wordt dan afgeleid door het geluid van de wasmachine en de droger. Helemaal alleen in een kamer en dan gewoon bij de Vader op schoot zitten. Dat is mooi. Geloof ik gebed op afstand voor een ander. Ik geloof ook dat als wij vrouwen samen bidden of dat nu online is of face to face dat daar kracht vanuit gaat. Zoveel dat de duivel dat niet zo grappig vind.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top