Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Al geruime tijd had ik het gevoel dat ik meer moest doen met gebed, maar hoe ik dit moest inkleden wist ik niet zo goed. Toch kreeg ik steeds een puzzelstukje aangereikt, waardoor ik een steeds beter beeld kreeg van die “gebeds”puzzel.  Ik kwam daardoor enkele weken geleden er op uit dat ik 1 ochtend in de week 1 uur wilde gaan bidden met andere vrouwen, maar ja met wie??

Ik kwam bij een groep dames terecht die eind vorig jaar begonnen waren om samen te gaan bidden, Zij deden dat via een methode waar ik mij niet helemaal in kon vinden en had het gevoel dat dit toch niet helemaal de bedoeling was. Ik had het gevoel dat ik met mijn hoofd in de mist liep, niet goed kon zien wat ik moest doen. Nadat ik de knoop had doorgehakt om niet mee te gaan bidden met die groep, kreeg ik dames op mijn pad die ook graag wilden bidden.

De afgelopen weken wilden we op de woensdag ochtend gaan bidden, maar iedere keer kwam er wat tussen, geestelijke strijd?  Eveline verwoorde het mooi op haar blog Look around the corner.

De afspraak was van 10 tot 11 uur te gaan bidden, mijn schoonmoeder zou in ieder geval komen. De avond er voor had kreeg ik het idee om mijn schoonzusje ook te vragen, al weet ik dat ze (nog) niet zo van het hardop bidden is, en ik had een vriendin ge-appt met de vraag of ze wilde komen. Mijn schoonzusje reageerde meteen enthousiast en mijn andere vriendin reageerde in de ochtend. We zaten dan ook met 4 vrouwen aan de keukentafel en hebben gebeden. De bedoeling is om dit iedere woensdagochtend te gaan doen, samen komen, God opzoeken met hem praten, stil zijn en luisteren.

Zo zie je maar weer, je kan voor je gevoel met je hoofd in de mist lopen, maar God doet wat Hij wil en gaat zijn weg.

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

2 thoughts on “Bidden op woensdag”

Leave a Comment

Scroll to Top