Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Women who move mountains (Boeken recensie)

Eveline attendeerde mij op de website Netgalley, een website waar heel veel boeken vermeld zijn en die aangeboden worden om te kunnen lezen met als tegenhanger dat je een recensie voor ze schrijft. Het is een manier voor auteurs om hun boeken onder de aandacht te brengen en voor lezers om mooie, interessante en bijzonder boeken gratis te lezen.

Hoe werkt het? Je gaat naar de website en schrijft je in, het zijn wel allemaal Engelse boeken, en alleen digitaal leesbaar. Na inschrijving maak je je profiel en vervolgens kan je op zoek naar boeken die je graag wilt lezen. Bij dit boek vind je de knop “request” welke je aanklikt als je het boek wilt lezen. Het is niet gegarandeerd dat je het boek ook mag lezen, je moet het zien als een aanvraag die je doet, waarover een beslissing word genomen.

Mijn eerst aanvraag was voor het boek Women who move mountains van Sue Detweiler en kort na mijn aanvraag kreeg ik de bevestiging dat ik mocht gaan lezen. Boek gedownload en met pen en papier in de aanslag, via mijn ereader lekker gaan lezen.

Women who move mountains

Ik had eigenlijk niet goed gelezen waar het boek over ging, maar had er wel zin in, wist dan ook totaal niet welke kant het verhaal op zou gaan, maar dit werd mij al vrij snel duidelijk. De eerste hoofdstukken heb ik met tranen in mijn ogen gelezen, het leek wel alsof mijn eigen verhaal daar verteld werd. Het was heel confronterend, maar op een mooie bijzondere, bevestigende manier.

Het mooie was dat naast de verhalen die er in staan, er in en na sommige hoofdstukken ook overdenkingsvragen staan om te beantwoorden. Het kan dus ook als een studie boek, eventueel in een groep, gebruikt worden. Je hebt dan gewoon een 10 weekse bijbelstudie. Ik heb dan ook heerlijk door mijn bijbel heen gebladerd, bijbel teksten die vermeld waren opgezocht en de vragen beantwoord. Het gaf een mooie verdieping in het boek en in de bijbel, maar zeker ook in mijzelf. De vragen waren makkelijk te beantwoorden, zeker als je jezelf open stelt om kritisch naar jezelf te kijken en de tijd te nemen om na te denken en op zoek gaat naar antwoorden. Het is een boek over hoe belangrijk gebed is, en dat is dan ook zeker echt wel de bedoeling dat je zelf in gebed gaat, open staat voor een gesprek met God.

Ik hoop echt dat het boek vertaald gaat worden in het Nederlands, want ik raad het vrouwen aan om te lezen. Sue heeft een geweldig boek geschreven, openhartig, waardoor je je makkelijker kan verplaatsen en openstellen waardoor je jezelf nog beter leert kennen, maar bovenal God in jouw leven leert kennen. Durf jij je kwetsbaar op te stellen en kritisch te zijn?

Naast het boek is er ook een journal beschikbaar, te downloaden op de site, en komen er binnenkort video’s om te bekijken. Al met al word het een mooie bijbelstudie voor vrouwen. Daarbij is het ook nog zo dat aan het einde van het boek een aantal “cadeautjes” te vinden zijn, zodat je na het lezen, vast kan blijven houden aan hetgeen je ontdekt hebt.

Al met al een heel compleet (studie)boek, met diverse downloads via de website. Een boek wat boeit, van de eerste tot de laatste letter, waar je leert dat ondanks alles in je leven, schaamte, angst enz. God er altijd is en alles ten goede keert. Open je ogen en kijk en luister naar wat God voor jou in petto heeft bij het lezen van dit boek.

Wil jij bergen verplaatsen met God? lees dan Women who move mountains

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Women who move mountains (Boeken recensie)”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top