Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Dagje uit. World of Dino’s

Vorige week woensdag heeft Joshua zijn bovenarm gebroken, nog net even zo in de laatste anderhalve week van de vakantie. Zo’n arm in het gips geeft veel frustratie voor een kind wat graag buiten speelt. Gelukkig is hij links, en heeft hij rechts gebroken, dus kan hij nog redelijk wat zelf doen, maar het is wel vervelend voor het mannetje.

Om de vakantie nog een beetje leuk te maken, hadden we besloten om naar World of dino’s te gaan in Utrecht. Dat moet lukken met een gebroken arm.

Dus op pad naar de jaarbeurs, “de grootste dino expo van Europa”  stond er op de site. Helaas waren we er met een uurtje al door heen en hadden we alle dino’s incl. de speurtocht klaar. Simpel gezegd viel het vies tegen, ik was blij dat ik de kaarten voor niet al te veel had kunnen kopen want de entree prijs is het zeker niet waard.

Tijdens het wandelen en het lezen van alle tekst en uitleg die er bij de dino’s staat geschreven besefte ik me ineens van alles. Ik verbaasde me eerlijk gezegd over sommige stukjes uitleg die erbij gezet waren. Ik begrijp dat de dino’s niet op ware grootte geplaatst kunnen worden, maar als je dan een “dino” neerzet met een bordje erbij waarop staat dat deze vogel maar 50 cm lang is en een spanwijdte van 1 meter, en je ziet vervolgens een redelijk groot formaat “dino”  dan begin ik te twijfelen aan de geloofwaardigheid. Of een kleine dino die max. 90 cm lang zou worden en 45 cm hoog, die volgens de uitleg net iets groter zou zijn dan een kip, dan vraag ik me af wat voor kippen men bedoeld.

Zelfs de plofkippen heb ik nog nooit zo groot gezien als de “dino” die ze hier lieten zien. De verhoudingen waren dus zoek. Evenals dat men over een dino vertelde dat er maar 2 botten van gevonden zijn, en vervolgens zie je een volledige dino staan?!?!?!?! Ik ben de weg even kwijt.

Maar is dat niet met veel dingen zo, geloven wij niet veel van wat men zegt, kijk naar reclames op tv en al de bijbehorende beloftes die men benoemt. Kijken wij wel eens verder dan onze neus lang is, stellen wij kritische vragen? of geloven wij alles wat er gezegd word? En nee, ik heb echt geen verstand van dino’s, geen idee welke logica er achter zit dat je 2 botjes vind en hier een volledige dino van kan maken. Als ik 2 puzzelstukjes van een puzzel heb, weet ik echt niet hoe de puzzel er uit komt te zien, maar ja. Het was voor mij weer duidelijk, wees kritisch onderzoek en geloof niet meteen alles.

Gaat dit ook niet op voor het luisteren naar preken, het lezen van bijbel gerelateerde boeken en studies. Wees kritisch lees de bijbel, ga op onderzoek uit, en ontdek dat lang niet alles waar is wat men zegt of schrijft, of men nou gestudeerd heeft of niet. Dat geldt net zo voor mijn overdenkingen die ik hier met regelmaat schrijf. Het zijn mijn ideeën die ik niet altijd kan onderbouwen.

Ondanks dat we met een uurtje al weer buiten stonden, hebben we er een leuke dag van gemaakt. Ben ik weer “Wakker” geschud, en gaan nadenken over het onderwerp “wat is waarheid”.

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Dagje uit. World of Dino’s”

 1. Dank je wel voor je goeie blog met foto’s. Dat relativeert hè? Zoiets als jij nu hebt bij die dino’s had ik na het kijken van een wetenschappelijke film over de ark van Noach.

  Hoe is het met de pijn aan zijn arm? Is dat echt over nu het in het gips zit?

  1. Natasja Pruimboom

   Hi,

   nou echt, soms hebben we die relativatie echte even nodig ook. Welke film heb je gezien?

   De pijn is eigenlijk weg sinds er gips om zit, het is nu voornamelijk de jeuk waar hij last van heeft. Er zit nu nieuw gips om waarbij zijn pols en hand vrij zijn dus dat scheelt weer in zijn bewegingen, maar hij red zich er prima mee moet ik zeggen hihihi.

   liefs natasja

Leave a Comment

Search
Scroll to Top