Daily defense

Iedere ochtend zie ik in de badkamer een potje staan, een potje met een haarmasker er in, en het opschift is:

Daily Defense….

Iedere ochtend doet dat me er aan herinneren dat ik ook om mijn dailly defense met moet denken, mijn dagelijkse wapenrusting.
Ef. 6: 10 – 17Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.
Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke [machten] van het kwaad in de hemelse gewesten.
Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden.
Houd dan stand, uw middel omgord met de waarheid, en bekleed met het borstharnas van de gerechtigheid,
en de voeten geschoeid met bereidheid van het Evangelie van de vrede.
Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen.
En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord,

Maar hoe doet je dat nou?
Denk je daar iedere dag aan?

Nee ik denk er niet ieder dag aan, ondanks dat ik het een routine in mijn leven wil laten worden/zijn. Hoe ik dat moet doen? Ik weet het eigenlijk niet zo heel goed.

Ja bijbel lezen, dat is stap 1, maar dan moet er een stap 2 volgen, studeren is stap 2, daardoor leer je wat je moet doen, wat God bedoeld met de wapenrusting aantrekken. Als je stap 1 zet moet je dus ook stap 2 zetten anders gaat het je niet lukken. Net zoals in de ochtend wakker worden, dan wil je je daarna ook aankleden want je gaat niet zonder je kleding de deur uit.. toch???

Je zal actief moeten worden om wat te bereiken, wakker worden is actief worden om je aan te kleden en klaar te maken voor school – werk o.d. ieder op zijn eigen manier.

Wat is jouw Daily Defense????

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?