De bijbel door..

Op Facebook werd ik toegevoegd bij een groep.
Meestal ben ik hier niet zo’n fan van, en nu had ik ook net alles een beetje opgeschoond, maar in dit geval ben ik blij dat het gebeurde.

Ik ben lid geworden van “met Good Morning Girls de bijbel door”. Het mooie was dat we vandaag zouden starten met het boek Spreuken, iedere dag een hoofdstuk lezen.
Nu dacht ik eerst, tja iedere dag een hoofdstuk lezen en dan??? maar er zit toch nog wel een heel verhaal achter.

Er is een website Good Morning Girls, waar van alles te vinden is, wel in het Engels. Daarnaast is er dan de community Good Morning Girls Nederland op facebook, en nog een aparte groep “Met Good morning Girls de bijbel door”.

Naast dit alles is er de methode SOAK om de bijbel te lezen

Wat betekent SOAK?

S – De S staat voor Scripture [Bijbelgedeelte]. Je schrijft fysiek het Bijbelgedeelte uit… Je zult versteld staan over wat God je zal openbaren, alleen maar omdat je de tijd neemt om te vertragen en uit te schrijven wat je aan het lezen bent!

O – De O staat voor Observation [Observatie]. Wat zie je in de verzen die je aan het lezen bent? Wie is het publiek? Is er een herhaling van woorden? Welke woorden vallen je op?

Schrijf 1 a 2 dingen op.

A – De A staat voor Application [Toepassing]. Dit is wanneer Gods Woord persoonlijk wordt. Wat zegt God vandaag tegen mij? Hoe kan ik dat wat ik net heb gelezen, toe-passen in mijn eigen leven? Welke veranderingen moet ik maken? Is er een actie die ik moet ondernemen?

K – En uiteindelijk staat de K voor Kneel in Prayer [Gebed]. Bid voor het geen je hebt gelezen vandaag en voor de dingen die je opvielen. Gods Woord bestuderen kan zo veel en zo weinig tijd in beslag nemen als je eraan kunt besteden. Sommige dagen kan dit 10 à 15 minuten zijn, andere dagen heb je langer nodig.

En er is ook nog een kleurenkaart:
Daarnaast kan je nog van alles vinden op de website en op Facebook. 
Ieder leest op zijn eigen tempo, maar we gaan op Facebook wel “in gesprek” met elkaar over het stukje tekst wat we die dag hebben gelezen.
Ik hoop op deze manier lekker met de bijbel bezig te zijn, en komende dagen het boek Spreuken flink uit te pluizen en te ontdekken. Daarnaast zijn er al wat vriendschappen op gedaan, en merken we dat God aan het werk is.
Tot gauw

Deel dit bericht op

1 gedachte op “De bijbel door..”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?