Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Ben jij een deugdzame huisvrouw???

Wat is eigenlijk een deugdzame huisvrouw??

In 2010 bedacht Rachel Held Evans zich deze vraag ook en is zij een jaar lang volgens de bijbel gaan leven. Haar ervaringen heeft zij beschreven in het boek “De deugdzame huisvrouw”

Toen het boek uit kwam was ik al erg nieuwsgierig naar haar bevindingen, maar het verdween bij mij naar de achtergrond, totdat Eveline het boek benoemde. Ik mocht het van haar lenen, halverwege het boek kreeg ik zelf een exemplaar die ik ook zeker zal gaan uitlenen.

Maar terug naar het boek, wat moet je je er bij voorstellen? een jaar lang leven volgens de bijbel! Zoals je van de week hier al kon lezen bereik ik wel eens mijn frustratie punt in mijn geloofsleven. Wat mag ik wel en wat mag ik niet? en hoe moet ik het dan doen? Allemaal vragen die op zich heel belangrijk zijn om te weten, maar ook de nodige frustratie oproepen. Ik was dan ook benieuwd naar het “hoe heeft zij het beleefd” en “waar is dat op gebaseerd” stukje van Rachel’s project.

Ik moet zeggen ik heb af en toe in een deuk gelegen, slapen in een tentje in de tuin omdat je menstrueert, onderdanig zijn aan je man, een babypop huren, geweldig om te lezen dat ze het ook echt gedaan heeft.  Rachel heeft diverse bronnen gebruikt om te ontdekken wat er nou bedoeld word in de bijbel met bepaalde wetten, regels en aanbevelingen voor vrouwen.  Ze heeft niet zomaar wat gelezen en gedaan, nee ze is in gesprek gegaan met andere culturen en andere gelovige vrouwen, om zo een beeld voor zichzelf te krijgen over wat er in de bijbel over vrouwen gezegd word.

Ik heb dan ook niet alleen gelachen, maar zelf ook met een kritische noot naar de benoemde bijbelteksten en de uitleg hiervan gekeken, om zo mijn eigen beeld er bij te krijgen, en ik moet zeggen er zijn dingen die mij aan het denken hebben gezet. Onderwerpen waarvan ik dacht “hé daar heb je een punt, zo had ik het nooit bekeken”. Voor mij is dit een boek wat vrouwen gewoon moeten lezen, is het niet voor de leer dan zeker wel voor de leuk. Ik ben er van overtuigd dat iedereen er wat uit kan halen.

Dus wil je lachen maar toch ook wat waardevols en luchtigs over de bijbel leren dan raad ik je aan om dit boek De deugdzame huisvrouw echt te gaan lezen.

Deel dit bericht op

1 thought on “De deugdzame huisvrouw”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top