holidays

Facebook, wat doet dat met mij?

Al een aantal weken heb ik de vraag in mijn hoofd: Facebook, wat doet dat met mij?

Ik merkte namelijk dat ik steeds minder op Facebook kwam, en als ik op Facebook keek via mijn mobiel of tablet was dat de dwang die ik mijzelf oplegde omdat ik samen met een vriendin een verkoop pagina beheer. Ik “moest” dus wel kijken of er advertenties waren geplaatst en ze eventueel goedkeuren, en dit gebeurde meerdere malen per dag. Verder keek ik weinig op Facebook, en plaatste amper nog wat op mijn tijdlijn.

Sinds ik in oktober gestopt ben met werken, had ik me voorgenomen om meer met mijn blog bezig te zijn thuis eens grote schoonmaak en opruiming te houden, maar bovenal er te zijn voor mijn gezin. Toch merkte ik dat als ik boven voor mijn beeldscherm zat, ik toch even op Facebook keek, en tja dan gaat er weer een uurtje voorbij zonder wat gedaan te hebben. En achteraf had ik nou niet het idee dat ik wat bijzonders tegen was gekomen. Voor mijn gevoel moest ik dit los gaan laten, en me nu eens echt gaan richten op hetgeen er op mijn hart ligt, schrijven.

Dus gistermiddag heb ik de knoop doorgehakt, heb Facebook geopend en een berichtje achter gelaten voor mijn Facebook vriendjes en vriendinnetjes. Uitgelegd dat ik de komende periode amper tot niet meer op Facebook te zien ben en dus ook geen tags zal lezen. Iedereen weet me te bereiken via mail, app of messenger.

Eigenlijk is het “stom” dat je je zo kan laten leiden door een website, dat dat je volledig in beslag kan nemen en minder oog hebt voor andere dingen. Klinkt het heel kinderachtig dat je je laat leiden door zo’n website en dat het een gewoonte is geworden, bijna net zoals roken, en dat je er moeite mee hebt om er vervolgens van af te blijven.

Nee, Facebook is een leuk medium, ik heb er leuke contacten op gedaan, ik heb mensen doorverwezen naar mijn blogs en ik zal mijn blogs en Instagram berichten nog steeds plaatsen op mijn Facebook pagina die gelinkt is aan deze website, maar mijn “prive” pagina staat gewoon even stil.

Het is goed zo, rust, pauze, hoe je het ook wilt noemen, voor mij is het even loslaten. 1 deur dicht geeft de mogelijkheid tot het openen van een andere deur….

holidays

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?