Goedemorgen, wakker worden met een psalm…

Vanmorgen bedacht ik me dat ik wel eens kon starten (lees wakker worden) met een psalm, dus Psalmen 1 opgezocht en begonnen met lezen. Eigenlijk een hele mooie psalm waar je gewoon van kan genieten als je hem leest, maar aan de andere kant een die ook meteen vragen oproept.

Psalm 1
Psalm 1

Psalmen 1:1 is goed te volgen, en voor de meeste mensen niet zo heel moeilijk om dit advies op te volgen.

Psalmen 1:2 vreugde vinden in de wet van de Heer, ehhhh wat is dat? gelukkig staat er meteen een soort uitleg achter van hoe je dat kan “krijgen”, dat je je moet verdiepen in Zijn wet, niet alleen op zondag ochtend, maar hier staat: DAG & NACHT.

Goed als je nog niet wakker was, hoop ik dat je nu wakker wordt..

Bestudeer jij zijn wet – woord dag en nacht? dus niet alleen de bijbel lezen, maar verdiep je je er ook in? laat je het tot je door dringen en ga je op onderzoek uit? vraag je God om duidelijkheid, wat hij bedoeld met de tekst die je op dat moment mag lezen? en dat de hele dag door?

Ik hoor mensen denken; “daar heb ik geen tijd voor”, “ik ga op zondag naar de kerk”, “Ik lees wel dagelijks mijn bijbel, maar begrijp dingen niet”, of “Ik begrijp het wel maar het is niet voor mij, het was voor die tijd”. En dan lees je in Psalmen 1:3, dat als je geplant bent aan stromend water dat je vrucht draagt en tot bloei komt. Velen zullen denken /  zeggen dat ze mooie dingen om zich heen mee maken en dus vrucht dragen, tot bloei komen.

Toch wil ik wat dieper gaan, Ben jij geplant aan stromend water? Verdorren jouw bladeren niet?  Eigenlijk vraag ik hier, heb jij dagelijks, de hele dag door, dorst? wil jij dagelijks je bijbel in duiken om meer te weten en meer te leren van God? Groei jij in zelfverzekerdheid? Kan jij je losmaken van wat anderen van jou denken en doen wat God van jou vraagt? Bijvoorbeeld je “degelijk” kleden, zorgen voor je gezin, niet snel boos worden, positieve woorden spreken ondanks dat je gevoel wat anders zegt.  Wil en kan jij tijd vrij maken voor God in plaats van die afspraak met een vriend of vriendin, of de T.V. of een online spelletje?  of een van de vele andere afleidingen die we deze tijd in ons leven hebben.

Eigenlijk vraag ik je om na te denken over waar het water naar toe stroomt? stroomt het water door naar jouw hart, zodat het kan bloeien? stroomt jouw hart over zodat je kan uitdelen?

Tijdens het schrijven heb ik groot nieuws radio op staan en komen er 2 liederen voorbij, waarbij ik even ben gestopt met tikken om te luisteren, ik wil jullie mee laten genieten van de liedjes.

1 lied is van Christian Verwoerd, het nummer : Een duidelijk geluid, ik kon alleen de tekst van het lied vinden dus bij deze de songtekst

Christan Verwoerd - Een duidelijk geluid.
Christan Verwoerd – Een duidelijk geluid.

Het andere lied is van Lars Gerfen, volgens mij heb ik het al wel eens eerder gedeeld, maar bij deze:

Laat je niet afschrikken door een tekst, maar ga op onderzoek uit, soms word er wel eens wat mee bedoeld, iets wat je niet verwacht had, iets  wat God jou duidelijk wil maken op een andere manier dan dat altijd aan je is uitgelegd…..

Fijne dag vandaag.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?