Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Hart voor God (recensie)

2 jaar geleden maakte ik kennis met Beth Moore, niet persoonlijk hoor, maar wel met haar studie materiaal. Samen met andere vrouwen, Sisters in Faith, heb ik 2 studies gedaan van Beth Moore, Leven in vrijheid en Jouw hart, God’s huis. Naar aanleiding hiervan wilde ik graag het boek Hart voor God lezen, een dagboek over David.

90 dagen lang ga je door het leven van David heen.Van begin tot eind volg je David in zijn levenswandel, in zijn avonturen. Iedere dag lees je een bijbeltekst en krijg je de kans om de geformuleerde vragen door middel van zelfreflectie te beantwoorden.

Beth is een schrijfster die harten kan raken, die nagedacht heeft over de studies, die op onderzoek uit is gegaan naar de grondteksten, de betekenissen van woorden, om een zo duidelijk mogelijk beeld weer te geven van wat er in de bijbel staat. Kijken of je het kan reflecteren in je eigen leven, of je er levenslessen uit kan halen. Soms had ik het gevoel dat ze iets te veel eigen interpretatie er op los liet, en kon ik me niet vinden in de gevoelens die zij dacht dat David zou hebben, maar dit kan natuurlijk ook een persoonlijke kijk zijn.

Ondanks dat, heb ik 90 dagen lang gelezen in mijn bijbel over David, sommige stukken vaker om ze tot me door te laten dringen, omdat ik merkte dat wat er staat, ook anders gelezen kan worden dan dat ik dacht.

Ben je nieuwsgierig naar wat David nou allemaal heeft mee gemaakt, wil je dingen lezen en te weten komen die je niet 1, 2, 3 begrijpt,  en ben je bereid om naar jezelf te kijken en te reflecteren, dan raad ik je dit boek zeker aan.

90 dagen klinkt lang, maar geloof mij, het is een mooi reis die God met je wil maken, net zoals Hij hem met David heeft gemaakt.

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top