Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Het regent, het regent…….

Woensdag ochtend, kinderen naar school, het regent, maar eigenlijk moet de hond nog uit, hmmm toch maar even wachten dat lukt haar wel. Even rustig ontbijten en lezen. Normaal gesproken ontbijt ik met Joshua, maar vanmorgen gaf mijn maag maar ook mijn darmen aan dat ze hier niet zoveel zin in hadden. Gisteren toch teveel suikers binnen gekregen en de lunch was toch iets te veel van het goede. Ik merk dat ik weer even mijn lichaam de kans moet geven om te verwerken en te resetten, dus rust, even een momentje voor mijzelf.

Tijden geleden heb ik mijzelf voorgenomen vaker Nee te zeggen, beter naar mijn lijf te luisteren, en actie te nemen op het moment dat ik merk dat mijn lijf het niet trekt. En ik geloof dat vandaag zo’n dag is. Dankbaar dat ik alleen vanmiddag een leuke afspraak in mijn agenda heb staan en voor de rest van de dag niets. In mijn agenda staat mijn to do lijstje, en dat hoeft niet allemaal vandaag als het maar ergens deze week gebeurd, en dat geeft rust, geen moeten maar alles op zijn tijd.

Soms moet je gewoon ook even terug naar af, en dat is de ene keer wat vaker dan de andere keer, maar gaandeweg leer je hoe je steeds minder terugvallen krijgt en gestaag vooruit gaat. Dit betekend alleen wel dat je het woordje Nee moet gaan omarmen, dat je prioriteiten stelt en minder “moet”. Mijn basis ligt bij mijn gezin en huis, en niet omdat ik 4 kinderen heb en een man in wisseldiensten die met regelmaat onverwachts weg moet, nee gewoon omdat ik dat wil. Ik wil genieten van het leven met zijn ups en downs, ondanks de pijn en de ongemakken. Als ik nu over mijn scherm naar buiten kijk, zie ik een schuurtje wat Danishá en ik van het weekend in de lak hebben gezet, en hoor ik de regen vallen op de zelfgebouwde overkapping. Wat een rijkdom…

Nee laat de regen maar stromen, ik vermaak me wel, laat de onrust in mijn lijf verdwijnen door de stilte op te zoeken en op mijn gemak de dag door te gaan.

Wat doe jij als het regent?

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

Leave a Comment

Scroll to Top