Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

“Heb ik het u niet geboden? Weest sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de Heere, uw God is met u, overal waar u heen gaat.
Jozua 1:9

Hoe moedig ben jij?
Deze vraag bleef bij mij hangen nadat ik dit stukje in Jozua had gelezen.

Wat nou als je met een project bezig bent en God zegt tegen jou dat je er mee moet stoppen? Dat je je met een ander project bezig moet houden, met Zijn project!
Kan je je dan los maken van je eigen “projecten”?
Kan je je openstellen voor God, zodat God je kan laten  zien wat je uit eigen beweging bent gaan doen en niet uit Zijn beweging? en wat je los moet laten omdat Hij jou nodig heeft voor andere dingen?
Ben je met dingen – “projecten” bezig die, als je er over nadenkt, je uit eigen beweging bent gaan doen, maar die eigenlijk niet God’s weg zijn?
Heb je er überhaupt wel eens over nagedacht dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat God je nodig heeft? Dat Hij je belangrijk genoeg vind om wat voor Hem te doen? Dat Hij jou wil leiden en aansturen in Zijn “project”!

Voel jij je geliefd en waardevol? Besef je dat God jou lief heeft en jou waardevol vind?

Laat je “project” los en pak het “project” van God aan, wees moedig…. Hij is met je.
Vertrouw Hem, en probeer vanuit zijn ogen te kijken, ook al is dat anders dan dat je gewend bent, anders dan dat de wereld van je verwacht.

Deel dit bericht op

1 thought on “Hoe moedig ben jij?”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top