Hoe staat het met je Hart?

Langzaam aan begint de rust weder te keren, vind ik mijn draai weer in het “dagelijkse leven van schoolgaande kinderen”.

Het is toch eigenlijk raar, dat we zo anders leven in een vakantie, dan dat de kinderen weer op school zitten. Er is in eens meer regelmaat, maar ook een hoop “moeten”.
Het is een seizoen van beproevingen/testen, grenzen zoeken, eigenlijk gewoon hard werken.

Ik zit me wel eens te bedenken, wij hebben de Heilige Geest in ons, zijn een voorbeeld voor anderen, omdat we Jezus in ons zichtbaar kunnen maken, maar wij hebben kinderen…..
Kinderen vragen aandacht, zijn onvoorspelbaar, leven een “zorgeloos” bestaan, als wij ons maar aanpassen aan hun speel en eetafspraken, huiswerk, sporten enz. enz. dan hebben ze lol, en wij een hoop drukte.

Toch ben ik van mening dat wij net zoals Jezus, stabiel, standvastig kunnen leven. Jezus kwam volwassenen tegen met de nodige problemen, wie zijn er erger kinderen of volwassenen???

Ik durf bijna wel te zeggen, dat wij volwassenen, veel moeilijker in omgang zijn dan kinderen. Dat wij hardleerser zijn dan kinderen.
Ons hart is in onze levensjaren gevormd, de dingen die wij hebben mee gemaakt, geeft dat wij o.a. boosheid, wrok, verdriet en afwijzing hebben leren kennen. En helaas overschaduwd dit, de gevoelens van liefde en blijheid.
Toch kunnen wij net zoals Jezus in rust leven, maar vergeet niet, en maak het plaatje zeker niet mooier dan dat het is, Jezus heeft ook veel stormen in zijn leven gekend.

Gisteren en vanmorgen werd mij even een spiegel voor gehouden, Jezus was zichzelf, hij voldeed aan het plaatje wat God van hem vroeg. Wij mogen rekening houden met gevoelens van anderen, maar hoeven niet aan hun plaatje te voldoen. Wij moeten luisteren naar wat God van ons vraagt, en aan zijn plaatje voldoen. Daardoor ontvang je stabiliteit in emoties, kan je beproevingen en testen doorstaan.

Jakobus 1:12 zegt:

Gelukkig is de mens die in de beproeving staande blijft. Want wie de proef doorstaat, ontvangt als lauwerkrans het leven, zoals God heeft beloofd aan iedereen die hem liefheeft.
Laten wij weten dat:
Kinderen, komt uit God voort en u hebt de valse profeten overwonnen, want hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst.


We zijn en blijven mensen, maar God wil met ons aan de slag, ons vormen naar zijn beeld. Wij hebben Jezus als voorbeeld.
Hierdoor mogen we genieten van het leven, ongeacht wat er op ons pad komt. En natuurlijk is er ruimte voor boosheid, frustratie, verdriet en pijn. Kijk naar Jezus, ook hij heeft dat mee gemaakt. 
Laten we het onszelf niet moeilijker maken dan dat het is, wees reëel. 
Zoek je rust bij God, en kijk in alle rust naar wat je mee maakt, en hoe Jezus dit heeft beleefd. 
Bid, maar weet ook dat alles waar je om bid, een strijd met zich mee kan brengen.  Vergeet dan vooral niet psalm 118: 22

De steen die de bouwers afkeurden is een hoeksteen geworden.
Deel dit bericht op

2 gedachtes op “Hoe staat het met je Hart?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?