Hoe doe je het allemaal?

Hoe doe je dat toch allemaal?

Laatst vroeg iemand aan mij: “Hoe doe je dat toch, bijbel lezen, bijbel studie, huishouden, werken, bidden?” Ik krijg het niet voor elkaar..

Tja hoe doe ik dat?!
Mijn telefoon is mijn wekker, dus in de nachtelijke uren ligt mijn mobiel (wifi geluid enz uit) naast mijn bed. Als ik wakker word krijg ik van YouVersion een berichtje met de dagelijkse bijbel tekst, deze lees ik. Dan krijg ik van Druppels een bemoediging of nadenkertje voor de dag m.b.t. de kinderen. Daarnaast krijg ik van Joyce Meyer een dagelijkse overdenking en tot slot lees ik nog de dagelijkse overdenking van Corrie ten Boom die eveneens in mijn mailbox binnen komt.

Het zijn allemaal korte stukjes, dus met een kwartiertje lezen ben ik er door heen. Gewoon even een kleine boost om de dag mee te beginnen. Daarna is het afhankelijk van hoe mijn dag loopt, maar ik probeer in de ochtend toch altijd nog wel wat bijbel te lezen. Of dat nou is omdat ik mee doe aan een bijbelstudie van Good morning Girls, of omdat ik met mijn dagboekje bezig ben, het liefst lees ik in de ochtend even. Soms krijg – lees ik een tekst waar ik die dag over na kan denken, en soms is het een tekst als antwoord op iets waar ik mee in mijn hoofd zit, en soms is het gewoon mooi of leuk om te lezen – leren.

De rest van de dag is mijn huis aan de beurt, komt Joshua tussen de middag nog thuis eten, en in de middag zijn de meiden en hij ook gewoon thuis. Ben ik netjes, is mijn huis altijd helemaal opgeruimd en schoon, nee, ook ik zit wel eens gewoon op de bank met een boek, of drink koffie bij iemand. Ik kom de dag wel door zeg maar.

Er zijn nu nog 2 dagen in de week dat ik werk, maar gezien ik thuis kan werken geeft mij dat ook de mogelijkheid om alles zelf in te plannen. In de avonduren, vanaf een uur of 6 is het etenstijd en gezinstijd. Voor het slapen gaan lees ik nog wat en soms zit ik nog even boven op “mijn kamer” te lezen, bijbel studie te doen of te schrijven.

Mijn kamer

Maar waar het echt op neer komt; Ik doe dit allemaal omdat ik er de tijd voor neem, prioriteiten stel. Besef hoe belangrijk het is om gewoon even na te denken over de teksten die in de bijbel staan.

Stel de vraag eens aan jezelf: Hoe dit je dit allemaal? Hoe hou je je huwelijk in stand? Hoe verlopen de contacten op je werk? of op school?
Ook hier zul je prioriteiten moeten stellen om relaties op te kunnen bouwen, om te weten te komen wat iemand van jou wilt of verwacht. En dit kan je alleen maar doen door er de tijd voor vrij te maken om in gesprek te gaan, om te leren wie, wat en hoe die ander is. Zo zie ik het met mijn bijbel, met God.

En nee ik ben niet perfect, ook ik heb er wel eens een dag tussen zitten dat het niet gaat zoals normaal. Zeker niet in de vakanties en de weekenden, dan is mijn routine al een stukje minder, maar toch probeer ik tijd vrij te maken.

Dus hoe doe ik het? Ik ben geen supermama, maar ik doe gewoon mijn best….

Hoe doe je het allemaal?

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?