Dankbaar

Ik ben dankbaar voor…..

Op het moment dat ik dit bericht wil gaan schrijven, krijg ik een woordenwisseling met een van mijn dochters, ontstaan omdat zij woorden had met haar zus en aangesproken werd op haar gedrag.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor mijn kinderen, maar dit soort momenten mogen van mij achterwege blijven. Toch hebben wij deze moment nodig om te leren, om te groeien. We moeten het leren met vallen en opstaan, want als we niet vallen kunnen we niet opstaan om het opnieuw te proberen. Vallen gebeurd soms door je eigen schuld en soms door een ander, soms heb je hulp nodig bij dat opstaan, en soms kan je het alleen, of wil je het juist alleen doen. In alle gevallen is het goed om op te staan en het opnieuw te proberen, op dezelfde manier en soms op een andere manier.

Vanmorgen was ze nog helemaal happy bij me gekomen omdat ze cijfers binnen had van haar toetsen en hiermee haar onvoldoendes op had gehaald, zo zie je maar weer, ieder moment van de dag kan veranderen in……..

Maar toch wil ik terug naar het dankbaar zijn voor, ik had dit eigenlijk gisteravond willen doen, gewoon iedere zondag even een moment van dankbaarheid delen.

Afgelopen week was ik dankbaar voor de groei die mijn kinderen maken in het “groot” worden, in de keuzes die zij maken in hun leven.

Dankbaar voor een kaartje wat we in de brievenbus kregen, van een mevrouw die we hadden geholpen om de weg te vinden

Dankbaar dat ik thuis mag zijn voor mijn gezin, de rust en stilte mag zoeken en vinden in huis of tijdens het wandelen met de honden.

Waar was jij dankbaar voor afgelopen week?

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?