Inzicht in je hoofd …..

Gistermiddag zijn we met Joshua naar de film geweest. We gingen naar de film “binnenstebuiten”.

Ik dacht leuk, lekker “ouderwets” een Disney film kijken, maar tijdens de film werd toch pijnlijk duidelijk dat er een grote kern van waarheid inzit, waar iedereen wat van kan leren.

De film gaat over een jong meisje, Riley. En “Disney” laat ons zien wat er in haar hoofd gebeurd tijdens haar leven.
Het begint bij de geboorte, dan is geluk ons “kernwoord”, want zeg nou zelf, als baby zijnde kennen we eigenlijk nog geen nare dingen…. alhoewel. Nog geen 5 minuten later kwam “verdriet” al om de hoek kijken. Dus je kan je voorstellen wat er nog meer voorbij kwam.

De laatste tijd gaat het redelijk goed, maar ik heb ook giga met mijn emoties, lees hormonen, in de knoop gezeten, oorzaak: overgang. En, ach ja, soms heb ik er nog steeds last van…

Ik vond het dan ook geweldig om te zien dat “geluk” de basis is van ons bestaan, maar dat we ons laten beïnvloeden door, woede, verdriet, angst en afkeer.

De film laat ons zien dat we sneller dingen afbreken, dan opbouwen, want ja 4 tegen 1 is eigenlijk wel heel oneerlijk verdeeld.
Soms gaat het zo ver, dat die Burn-out en depressie heel dicht bij komen. Dit heb ik mogen ervaren. Misschien dat de film daarom zo herkenbaar voor mij was.

Het mooie vond ik dan ook, dat er aan het einde ook duidelijk werd, dat alle emoties er mogen zijn, dat ze samen kunnen werken met elkaar, en dat daaruit je persoonlijkheid ontstaat.
Het is niet altijd makkelijk om dit voor elkaar te krijgen, maar probeer in je donkerste dagen ook het plezier te zien. Weet ook dat er verdriet mag zijn, want door verdriet kan je processen verwerken, een plek geven, om vervolgens te groeien naar het pad wat voor ons ligt, voor ons gemaakt is.

Nieuwsgierig geworden?
bekijk dan de trailer, of ga gewoon naar de bioscoop.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?