Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Is dit de reden van dit seizoen??

Pasen komt er aan, komende week gaan de “40 dagen” van start. Links om en rechtsom zie en hoor ik mensen om mij heen die zich gaan voorbereiden op de 40 dagen tijd. Dit doen zij door middel van leesplannen, stil zijn en allerlei variaties en materialen die er aangeboden worden. Zelf heb ik ook wel eens mee gedaan aan 40 dagen “voorbereiding, om samen met de kinderen toe te leven naar pasen, om ze zo het beeld duidelijk te maken van wat er nou eigenlijk gebeurd met goede vrijdag en pasen. Toch gaf het mij niet dat “extra” waar ik velen over hoor. Ik dacht wel eens “waarom tijdens pasen wel en de rest van het jaar niet?!”

Maar eigenlijk is deze foto met deze paashazen niet gemaakt om iets met pasen duidelijk te maken, hier zit een heel ander verhaal achter. Wij worden opa en oma, eind augustus mogen wij een nieuw schepseltje in ons gezin verwelkomen.

Onze oudste dochter is 15 weken zwanger, en dit wilde ze op een leuke manier aan iedereen bekend maken. Tijdens het winkelen kwam mijn creatieve kant los toen ik deze hazen zag met de eitjes, en zo is deze foto ontstaan. Ze heeft de foto via de WhatsApp naar mensen verstuurd met de vraag: “heb je liever roze of blauw?” Een aantal hadden het meteen door maar anderen moesten echt even nadenken en dit gaf een hoop lol.

Maar dan toch nog de vraag aan jou: Wat doe jij in de 40 dagen tijd? is het een tijd van bezinning? of heb jij ook een onverwacht nieuwtje te horen gekregen? Ik ben heel benieuwd.

Deel dit bericht op

4 thoughts on “Is dit de reden van dit seizoen??”

 1. Ik ga over je vraag verder denken. Veertig dagen tijd is niks voor mij. Ik bedoel: waarom dan? Hoe dan? En wil God dit van mij dan?

  Ik ga er nog over schrijven.
  Ik ga niet vasten.
  Niet op deze manier, voor Pasen.

    1. Natasja Pruimboom

     Mooi stukje, en inderdaad, het is iets tussen God en jou. Ik ontdekte ook dat deze 40 dagen tijd een katholieke oorsprong heeft..

Leave a Comment

Search
Scroll to Top