Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee…. 1 Korinthe 3: 1-3

Maar, broeders en zusters, ik kon niet tegen jullie spreken als tegen mensen die Gods Geest in zich hebben. Want ook al geloven jullie, toch denken jullie nog po de manier van de ongelovige mensen. Dus als mensen die Gods Geest niet hebben. Jullie zijn nog steeds baby’s in het geloof. Jullie weten nog bijna niets van Christus. Ik heb jullie heel eenvoudige dingen over God geleerd. Net zoals je aan baby’s melk moet geven en geen vast voedsel. Want de moeilijker dingen konden jullie nog niet begrijpen. En dat kunnen jullie nog steeds niet. Want jullie doen en denken nog precies als de ongelovige mensen. Want als jullie jaloers zijn en ruzie maken, dan zijn jullie toch nog net als de ongelovige mensen? Dan zijn jullie toch nog helemaal niet veranderd?

1 Korintiërs 3: 1-3

Wow, ben ik nu nog aan de melk, of al klaar voor vast voedsel?

Deze tekst zette mij aan het denken, hield mij een spiegel voor. Paulus die alleen de eenvoudige dingen kon vertellen omdat men de moeilijke nog niet kon begrijpen. Men was tenslotte nog steeds jaloers en maakte nog steeds ruzie met anderen….

Hoe staat het er in jouw leven voor? Ik heb namelijk nog wel eens last van jaloerse gevoelens. Ruzie maken is voor mij een “groot” woord, maar in de “van Dale” staat toch echt dat ruzie ook betekent: verschil van mening… en ja die heb ik nog wel eens. Hmmmm toch nog maar eens een keer goed over na denken dan maar.

Maar voor nu, ben jij  klaar voor het vaste voedsel? begrijp jij de belangrijke dingen uit de bijbel?

Zelf had ik het idee dat ik heel veel dingen uit de bijbel wel begreep, dat het me duidelijk was, maar op 1 of andere manier ontdek ik steeds weer nieuwe dingen, begrijp ik steeds beter waarom de bijbel “het levende woord” word genoemd. Merk ik dat als ik de tijd neem om te “kauwen” op bijbel teksten, ik nieuwe inzichten krijg en dingen ontdek. De bijbel is mijn basis, maar ik gebruik vaak ook studies van anderen om vervolgens weer terug te duiken in mijn bijbel en op onderzoek uit te gaan. Heerlijk is het als dingen duidelijk worden, als er zich situaties voordoen, waarin dan in eens een bijbel tekst op komt die je kort daarvoor gelezen had, op “gekauwd” had. Alleen daarom al wil ik mijn jaloezie laten verdwijnen, om klaar te zijn voor het vaste voedsel, om nog meer te kunnen begrijpen van God’s woord, ik wil veranderen.

Wil dat zeggen dat ik God’s Geest niet heb, nee zeker niet, die heb ik zeker wel, alleen mijn denken, dat mag wat mij betreft veranderen. Nog meer vertrouwen, minder denken zoals ik vroeger, als ongelovige deed. Ik bedoel, kijk naar de bloedvloeiende vrouw die alleen maar de zoom van Jezus hemd aanraakte omdat ze wist dat ze dan zou genezen… (Markus 5:25-34) Een voorbeeld wat ik mijzelf eigen wil maken, dit vertrouwen wat zij had.

  • Hoe zit het met jouw vertrouwen?
  • Ben jij nog aan de melk? of denk je dat je klaar bent voor het vaste voedsel?
  • Ben jij wel eens jaloers of maak je ruzie?
  • Wat doet deze tekst dan met jou, als je hier over nadenkt?
  • Begrijp jij alles al wat in de bijbel staat?

Laat deze tekst eens tot leven komen deze week.

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top