Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee…. 1 Petrus 3:3-4

Uw sieraad moet niet bestaan in iets uiterlijks: het vlechten van het haar, het dragen van gouden sieraden of het aantrekken van mooie kleren;
maar uw sieraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sieraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is voor God.

***************************************************************************************

In een flits zag ik een deel van een reclame voorbij komen. Een jongen en een meisje worden stapel verliefd en er word een baby geboren. Bij de geboorte zie je papa en mama schrikken. Vervolgens laat men met een flashback zien dat mama zich heeft laten opereren aan haar neus, omdat deze erg opvallend was.

In eerste instantie dacht ik: pfff weer zo’n reclame over uiterlijk.. weer een reclame waarin een perfect plaatje geschetst word, waar vrouwen, en ik denk met regelmaat ook mannen, zich aan op willen trekken, die daar waarheid in zien en aan, het geschetste, perfecte plaatje willen voldoen. Enkele dagen later las ik bovenstaande tekst uit 1 Petrus 3:3-4, wat mij toch weer een idee gaf van de vele reclames die voorbij komen waarbij alles maar steeds beter en mooier moet zijn.

Ik heb de reclame 2x deels voorbij zien komen, en in combinatie met deze bijbel tekst, bleef ik twijfelen. Is het nou echt de bedoeling van de makers om een beeld te schetsen van “overal is een oplossing voor”, dus ik ging op onderzoek uit. Google liet mij deze pagina van Frank News zien en na het lezen van hun tekst, en de volledige reclame kon ik mijn plaatje compleet maken.

Het blijkt een reclame te zijn voor Diesel Jeans, en een reclame die juist aan geeft dat je alle imperfecties “weg kan poetsen” maar dat ze links om of rechtsom toch weer zichtbaar worden, waarom zou je je imperfecties dan niet omarmen? En dat is nou ook juist wat ik terug vind in de tekst uit 1 Petrus 3. De buitenkant kan dan wel heel mooi zijn, maar hoe is de binnenkant, de belangrijke kant?

Lees 1 petrus 3: 1-7 eens en laat het eens “binnen komen”.

  • Kleed jij je anders voor “belangrijke” gesprekken dan normaal?
  • Hoe voel jij je als je zorg besteed hebt aan je uiterlijk en er goed gekleed bij loopt?
  • Kan je je net zo goed voelen in je joggingsbroek als in je cocktailjurk?
  • Matcht jouw kleding en make up met jouw innerlijk?
  • Zorg je ervoor dat je tip top op het schoolplein staat, of kan je ook gewoon je bed uit rollen en in je kloffie je kinderen naar school brengen of ophalen?
  • Word je door reclames langzaam aan, stiekem toch beïnvloed in de keuzes die je maakt en in je beeld van zelfwaarde?

Deel dit bericht op

1 thought on “Lees en denk mee…. 1 Petrus 3:3-4”

  1. Mooi bedacht. Het trieste is dat in deze wereld vooral veel vrouwen een pre van hun uiterlijk maken omdat ze dan denken dat ze hun man kunnen blijven pleasen. Borsten worden slap oh maar ja daar moet wat aan gedaan want ja straks ziet mijn man een andere vrouw met mooie borsten dus ja hup de operatie tafel op. Wij leven in de wereld en dat zie je om je heen maar al te goed 1 sam 16:7 past mooi bij dit stukje. Je wordt gewaarschuwd niet naar het uiterlijk te kijken. God ziet je hart, beter zorg je dat die er netjes uitziet.

Leave a Comment

Search
Scroll to Top