Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee…. Filippenzen 2:12

Tijdens de preek op zondag ochtend werd er gesproken over wijsheid, voornamelijk de wijsheid die omschreven staat in het boek Spreuken.

1 van de bijbel teksten die tijdens de preek werd gebruikt, was die uit Filippenzen 2: 12-18. Vers 12 heb ik als kernvers genomen maar ik ben zelf uiteindelijk tot vers 16 gekomen, en dit wil ik graag met je delen.

Wij moeten gehoorzaam zijn aan God, dat houdt dus ook in dat we zonder mopperen en klagen, dingen voor God moeten doen, we moeten stralende sterren zijn. Pfff daar heb je dus echt wel wijsheid bij nodig, of niet? Want wat is gehoorzaam zijn nou eigenlijk? en zeker in onze huidige tijd?

Wijsheid werd gespiegeld aan het boek spreuken, waarin veel wijsheid staat om vervolgens gehoorzaam te kunnen zijn. Dat zou dus inhouden dat je ook in deze tijd gehoorzaam kan zijn aan God, terwijl Jezus er niet meer is.

ik weet dat deze tekst geschreven en gesproken is door Paulus, aan de gemeente te Filippi, maar ik betrekt het ook op mijn eigen leven. Ik hoor God als het ware zeggen dat men gehoorzaamde toen Jezus er was, maar dat je nu, nu Jezus er niet meer is, juist des te meer moet gehoorzamen aan God, om zo een schijnend licht te kunnen zijn in deze wereld. Wat ik bijzonder vind is dat er staat dat God het willen en werken in je bewerkt…..

Oftewel, als ik de tijd neem om mijn bijbel te lezen, wijsheid op doe door o.a. het boek Spreuken te lezen, mijn best doe om God te verstaan en te leven zoals Hij wil dat ik leef, dan kan ik met Zijn wijsheid en kracht doen wat Hij wil dat ik doe. Dat houd wel in dat ik soms dingen zal moeten doen die ik misschien wel helemaal niet leuk vind, maar dat ik dat zonder mopperen en klagen moet doen.

Nou lekker dan…. moet ik zonder mopperen en klagen dingen doen die ik niet wil?!  Ik hoor sommige denken ” wat levert het mij op” maar daar gaat het nou net even niet om, God wil dat je een echt kind van God bent, dat je wil opvallen, een stralend licht wilt zijn,  en niet zoals de slechte en ongehoorzame mensen wilt zijn. En ik denk dat als je God volledig vertrouwd, de belofte van het willen en kunnen werkelijkheid worden, maar dat houd wel in dat je je dus volledig overgeeft aan God. Je los komt van deze wereld en anders gaat worden dan de mensen om je heen.

Ik ben heel benieuwd naar wat jij hier van vind, laat het de komende dagen eens bezinken, en vraag God wat Hij wil dat je doet.

  • Ben jij anders dan anderen?
  • Ben jij een stralend licht?
  • Ben je oprecht?
  • Doe jij alles zonder mopperen, morren of meningsverschil?
  • Besef je wat gehoorzaamheid is – inhoud?
  • Durf jij in het diepe te springen en volledig op God te vertrouwen, of wacht je net zolang tot het willen in je bewerkt is?
  • Zijn er dingen in je leven waar je nu flink over klaagt, maar die misschien wel gehoorzaamheid aan God van je vraagt?

Wees stil, bid over de bijbel teksten en luister naar wat God tegen jouw zegt, waar moet jij gehoorzaam in zijn?

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top