Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee…. Jeremia 18: 1-18

Gisteren waren wij 12 jaar getrouwd, mijn berichtje op instagram, naast een foto van een bos rode rozen die ik kreeg van Patrick, luidde:

En ik kan en mag eerlijk zeggen dat het in voor en tegenspoed is geweest afgelopen jaren. Dat ik dankbaar ben dat God ons bij elkaar heeft gehouden, want als het aan ons had gelegen was de scheiding allang een feit geweest. Toch ben ik dankbaar en blij dat dit niet is gebeurd, was het makkelijk, Nee absoluut niet.

Toen ik dan ook vanmorgen in Jeremia 18: 1-18 las en dan voornamelijk Jeremia 18:6 besefte ik me dat het ook nodig is, dat ik besef, dat God de pottenbakker is. Dat ik toesta dat hij mij vormt naar zijn plan en beeld. Heb ik dat altijd bewust toe gestaan? Nee absoluut niet. Vaak omdat ik niet begreep wat God wilde, omdat ik nog in mijn eigen denkpatroon vast zat. De adviezen van de mensen om mij heen, waren gericht op mijn eigen ik, mijn eigen geluk, in plaats van op de ander. Maar hoe mooi zou het zijn als we meer van God gaan begrijpen, en Hem meer gaan volgen en ons laten vormen door Hem. Dat we ons eigen ikje opzij kunnen zetten en meer gaan dienen naar de ander, ook al voelt dat absoluut niet fijn.

Kunnen wij de rust opbrengen om als een homp klei op de draaitafel te liggen en te accepteren dat een ander ons vormt? maar dat het ook kan zijn dat er een imperfectie gevonden word en dat we dan opnieuw gemaakt worden. God zegt namelijk zelf in jeremia 18:7-10 dat hij van gedachten kan veranderen omdat men zich bekeert van de verkeerde daden of dat Hij berouw krijgt over het goede wat Hij zei te gaan doen.

Kan je dan naar jezelf blijven kijken in plaats van naar de ander, en accepteren dat jouw verandering nodig is. Dat het dus ook zo kan zijn dat de pottenbakker van gedachten veranderd omdat wij niet altijd mee werken! Hoeveel tijd neem jij om rustig en stil te zijn om gevormd te worden? of blijf je zeggen: Daar is geen hoop op, wij volgen immers onze eigen plannen. (jeremia 18:12 HSV)

Laat jij je leven vormen door onze 24 uurs maatschappij, of neem jij het juk van Jezus op je (Matteüs 11:30) en laat je je vormen door God?

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Lees en denk mee…. Jeremia 18: 1-18”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top