Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee….Johannes 14:21

“Je houdt pas echt van Mij als je niet alleen wéét wat Ik zeg, maar ook dóet wat Ik zeg. En de Vader zal van elk mens houden die van Mij houdt. En Ik zal van hem houden en ervoor zorgen dat hij Mij echt leert kennen.”
 
Johannes 14:21 BB

Fijn als je dit soort teksten in de ochtend leest, en met je neus op de feiten word gedrukt…. Of toch niet? kan je je er niet zo druk om maken, en is je geloof goed zoals het is? Leef je in deze wereld, en begrijpt God ook wel dat het dit tijdperk is?

Maar heb je je er wel eens in verdiept? Letterlijk gelezen wat hier staat? In de HSV staat het er zo:

“Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.”

Voor mij is het een tekst waar ik echt even over na moet denken. Tuurlijk houd ik van God, van Jezus. Ik bedoel, liefde is een keuze. Ja je wordt verliefd, een gevoel wat je overkomt, en soms niet altijd even blij mee bent, als je verstandelijk alles op een rijtje zet. Je zal dan dus een keuze moeten maken, of je wel of niet verder wil in dat verliefde gevoel en of je het uiteindelijk liefde wil laten worden.

Zo zie ik het ook met de keuze die ik gemaakt heb voor God, dat was niet omdat ik verliefd was, nee dat was een verstandelijke keuze en verstandelijk ga ik ook met deze relatie om. Maar gerelativeerd is het ook zeker liefde die ik voor God heb, want waarom zou ik anders de dingen doen die ik nu doe? Waarom zou ik dan de dingen die ik erg leuk vind los laten, inruilen voor de dingen die God van mij vraagt.  Toch kan ik dit alleen maar doen als ik Hem ken, en Hem kennen houd in dat ik de bijbel zal moeten pakken om te gaan lezen, om tijd te nemen om te gaan bidden en stil te zijn.

Het woord moeten gebruik ik nu bewust, want in eerste instantie is het een moeten, en dit zal een willen worden. Moeten, waarom dan? Als je iemand leuk vind en diegene beter wilt leren kennen, moet je daar tijd in investeren toch?! Waarom zou het dan anders zijn met God? Je kan niet met Hem even ergens koffie gaan drinken of uit eten gaan, maar je kan wel voor jezelf een heerlijk bakje koffie of thee neerzetten en met de bijbel een fijn plekje op zoeken en gaan zitten om te lezen.

Als je de moeite neemt om te gaan lezen, dan weet je wat God’s woord zegt, en dan kan het eerste deel van het vers zijn navolging gaan krijgen in het gaan doen wat er in de bijbel staat. En dat zijn een heleboel dingen, maar begin eens met ” Heb je naaste lief als jezelf, en God boven alles” (vrij vertaald uit Matteüs 22:36-40)

 

Ik heb geleerd dat een heleboel dingen die ik voor mijn doop erg leuk vond, nog steeds kunnen, maar ook een heleboel dingen eigenlijk niet, en als ik goed kijk en denk heb ik daar ook geen behoefte meer aan. Ik heb meer geduld gekregen, kan dingen makkelijker loslaten en er op vertrouwen dat het hoe dan ook goed komt, financieel zeker (dat was altijd een stresspunt bij mij) Maar er zijn films en series waar ik niet meer naar kijk omdat ze een fantasiewereld weergeven, die absoluut verre van fijn is, vaak met leugens en bedrog enz. enz.

Nee, ik heb rust gekregen door God’s woord te leren kennen, en me meer te richten op de richtlijnen die in de bijbel staan. Doe ik alle geboden, nee zeker niet, ik ben ook nog onderweg en aan het leren.

Ik ben heel benieuwd wat er bij jou opkomt bij het lezen van dit vers.

  • Heb jij Jezus lief? en God?
  • Neem je de tijd om bijbel te lezen, te bidden en om stil te zijn?
  • Leef jij in deze wereld en pas je de bijbel aan aan deze tijd of besef je dat God niet veranderd is en dat zijn geboden nog steeds voor deze tijd zijn?
  • Kan jij loskomen van je oude ik? Het leven dat je achter je hebt gelaten door je doop?
  • Merk jij meer van Jezus als je bijbel leest en bid?

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top