Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Lees en denk mee…. Genesis 3

Genesis 3:1

En de HEERE God maakte voor Adam en voor zijn vrouw kleren van huiden en kleedde hen daarmee.

_______________________________________________________________________________________________________________

Bij het lezen van deze tekst vielen mij wat dingen op, lees en denk je met me mee?

 • GOD kleed Adam en zijn vrouw !

God zorgde dus voor de mens en zijn vrouw, Hij wist dat zij zich schaamden omdat ze door hadden dat ze naakt waren (genesis 3:10)  en dat de schaamte opgeheven zou worden op het moment dat zij gekleed waren. Ondanks dat zij zelf schorten hadden gemaakt van vijgenbladeren, was er nog steeds schaamte voor hun schepper, God.

Is dat net zoiets als ons gedrag: om vergeving vragen aan God en diep van binnen weet dat je vergeven bent, maar vervolgens nog een keer voor hetzelfde om vergeving vragen?

 • God gebruikte huiden, dus zullen er dode dieren moet zijn?!

Huiden gebruiken om aangekleed te worden. Een huid komt van een dier, automatisch denk ik dan meteen dat er dode dieren moeten zijn om daar de huid van af te halen om vervolgens hier leer van te looien en er dus lederen kleding van te maken.  Bijzonder om over na te denken, maar toch ook nog onbegrijpelijk, puur omdat er niet over word gesproken in de bijbel verder.  Het doet me denken aan filmpjes van Bear Grylls waarin hij laat zien dat hij van een huid van een zeehond of schaap een shirt voor zichzelf maakt of een slaapzak, of een tas waarin zijn spullen waterdicht vervoerd kunnen worden door het water.

 • Ondanks Adam en zijn vrouw iets hadden gedaan wat God expliciet verboden had, kleedde Hij hen..

Wat mooi om te lezen dat God hen kleedde nadat ze wat hadden gedaan waarvan hij expliciet had gezegd het niet te mogen doen. De vrouw laat zich misleiden door de slang en at van de vrucht, gaf Adam wat en hij at hier ook van. God word wel eerst boos op hen, geeft eerst de slang straf, om vervolgens de vrouw straf te geven en hierna de man.

Hoeveel boodschappen zitten hier wel niet in?
 • Weten dat je iets niet mag, maar dat ieniemini stemmetje diep van binnen, zorgt dat je verlangen een actie wordt!
 • Beseffen dat je iets hebt gedaan wat niet handig is, of eerlijk gezegd gewoon verboden is door God, en dan komt schaamte over je en probeer je het zelf op te lossen, vijgenbladeren te vlechten en je te verstoppen.
 • Toch is men eerlijk en verteld wat er is gebeurd en wat men gedaan heeft!
Wat betekend dit nou eigenlijk?

Lees Genesis 3 eens rustig door komende week en denk eens na over dit stuk en eventueel onderstaande vragen. Laat God tot je hart spreken en duidelijk maken wat Hij je duidelijk wil maken.

 • Hoe vaak spreekt dat kleine stemmetje en laat het je je verlangen vervullen?
 • Probeer jij je ook te verstoppen voor God? Schaam jij je voor je acties? of weet je dat je vergeven bent?
 • Vertel jij alles aan God, ondanks dat je weet dat Hij het allemaal al weet?
 • Laat jij je kleden door God? Laat jij God voor je zorgen?
 • Besef je dat Hij alles al weet en ondanks dat je dingen verkeerd doet, Hij toch voor je klaar staat om voor je te zorgen?

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top