Liefde

2 weken geleden zijn we met GMG gestart met het boek Handelingen. Met regelmaat dacht ik wat moet ik met dat boek… maar ondertussen word het me steeds duidelijker.

Alles wat er staat is gedaan uit Liefde. En er gebeurd nogal wat in Handelingen. Er is liefde maar er is ook haat en nijd, trots, verleidingen, vervolging. Het is een mooi boek om dieper in te duiken in plaats van zo even te lezen.

 Het viel mij op dat er veel gesproken word over de Heilige Geest, alles wat gebeurd is onder leiding van de Geest. Men is vervuld met de Geest. Er werd veel gebeden in die tijd en gebeden werden beantwoord.
De eerste gemeente die ontstond, en waarvan iedereen zei blijf bij elkaar en we hebben alles gemeenschappelijk (2:44)
Er waren genezingen puur door geloof, ketenen werden verbroken, geesten uit gedreven, maar daar in tegen, als men niet luisterde dan overkwam je ook wat.

Hoeveel heeft God ons wel niet lief gehad, dat hij zoveel geduld had. De boodschap was in eerste instantie voor de Joden en dan de heidenen. Hoe vaak gebeurden het niet dat de Joden niet wilden luisteren. De apostelen trokken dan gewoon verder.

Handelingen laat mij het leven meer relativeren. Geloof, Bid en vooral Luister. Zet God op de 1e plaats.

Dit laatste is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat houd het nou eigenlijk in.
Voor mij is het meer tijd met God door brengen. In de ochtend toch eerst even wat lezen voordat ik wat anders ga doen. Dan ook echt nadenken over wat ik gelezen heb. Dit lezen zijn stukjes uit de bijbel, teksten die ik per mail krijg van o.a. Joyce Meyer.
Het lezen is tot daar aan toe, maar ga er dan eens echt over nadenken, luister naar wat God je zeggen wil en ga er dan ook mee aan de slag. Niet wanneer het jou uit komt.

Door het boek (de film is helaas nog niet in Nederland) War room ben ik begonnen met een gebed schriftje. Door mij meer bewust te zijn van God’s liefde, door eigen trots aan de kant te zetten, beter te luisteren, maar bovenal liefde te leren kennen, ben ik gerichter gaan bidden. Deze gebeden staan in mijn schriftje, en ik heb al een aantal keer Halleluja mogen roepen omdat gebed verhoord werd.
Dat ik daar de liefde door heen zag was super, maar dat ik zelf aangesproken werd dat er verandering zichtbaar is in mij, dan ben ik trots op God. Dankbaar dat hij aan mij wil knutselen en vind ik het jammer dat ik niet eerder naar hem geluisterd heb. Alhoewel, ik luisterde wel maar deed het niet, en ik denk dat daar bij meer mensen het probleem ligt. Wij willen alles zelf vasthouden.
Maar is het niet zo dat je in Liefde blind ergens aan begint, dat je alles over hebt voor die ander? Net zoals de apostelen in Handelingen? Zij gingen gewoon en alles kwam goed, ondanks de tegenslag.

Wanneer ga jij in Liefde leven en handelen?????

http://www.woordwolk.nl/

Deel dit bericht op

2 gedachtes op “Liefde”

  1. Ik had een reactie geschreven maar hij was opeens verdwenen. Nu maar een nieuwe dan. In iedergeval dat ik je post mooie en leerzaam vind. Dank je wel. Het is zo kernachtig dat je schrijft: "Geloof, Bid en vooral Luister. Zet God op de 1e plaats",

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?