Lust, liefde of……….

Laatst las ik een stuk over sexuele verlangens bij de man.
Er werd een beeld geschetst, dat de man geschapen is met deze verlangens, maar dat ze er geen controle over hebben, met alle gevolgen van dien.

De reacties onder dit stuk gingen er dan o.a. ook over, dat het er bij hoort, dat er ook vrouwen zijn met die verlangens. Dat het een geschenk is van God, om hier in het huwelijk van te genieten.
Toch zag ik er ook een reactie tussen staan die wat minder positief was in mijn ogen.

De auteur was eigenlijk een beetje boos op God. Er werd het plaatje geschetst, dat er veel prostituees zijn, dat er veel sexueel misbruik is, mede omdat de mannen met deze verlangens geschapen zijn.
Volgens de auteur had het allemaal wel wat minder gemogen met deze verlangens.
Had God de hormonen wat meer mogen doseren, zodat de man er beter mee om zou kunnen gaan. Oftewel, er zou dan geen of minder sprake zijn van pornografie, prostituees, verkrachtingen en meer van dit soort vervelende sexuele acties.

Ook werd er aangegeven, dat het voor de mannen met “verhoogde” sexuele verlangens erg vervelend is dat ze zo geschapen zijn. Ze moeten er wel mee omgaan en dat is vaak lastig.

Hoe ga je hier als vrouw zijnde nou eigenlijk mee om dan?

Er werd gesteld dat binnen het huwelijk, sex mag bestaan, dat het is om van te genieten. Niet om je lusten te botvieren. Ook binnen het huwelijk komen namelijk verkrachting en misbruik voor, helaas.

Toch merk ik, dat dit soort “gesprekken” lastig blijven, mede doordat er vele vrouwen zijn die sexueel misbruik hebben mee gemaakt en het dus een gevoelig onderwerp blijft.

Vaak komt er als “oplossing” 1 korintiërs 7:1-11 (basis bijbel dit keer)

Adviezen voor getrouwde gelovigen


1 Nu wil ik antwoord geven op de vragen die jullie mij hebben gestuurd.
Het is goed voor een man om niet te trouwen. 2 Maar om te voorkomen dat jullie verkeerde dingen gaan doen, is het toch beter om te trouwen. Iedere man moet zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 3 Het is goed voor een echtpaar om regelmatig met elkaar naar bed te gaan. 4 Als de man graag wil, moet zijn vrouw geen nee zeggen. En als de vrouw graag wil, moet de man geen nee zeggen. 5 Het kan gebeuren dat je samen afspreekt om een poosje niet met elkaar naar bed te gaan. Bijvoorbeeld omdat je meer tijd wilt hebben om te bidden. Maar daarna ga je weer gewoon met elkaar naar bed. Anders krijgt de duivel de kans om je te verleiden tot verkeerde dingen, omdat je je niet kan beheersen. 6 Ik geef jullie dit als goede raad, niet als een bevel. 7 Ik zou best willen dat iedereen ongetrouwd was zoals ik. Maar ieder mens krijgt van God zijn eigen gave. De één krijgt de gave om te trouwen, de ander de gave om níet te trouwen.
8 Maar tegen de ongetrouwde mensen en de weduwen zeg ik: het is goed om zoals ik ongetrouwd te blijven. 9 Maar als je dat te moeilijk vindt, is het beter om te trouwen. Want het is beter om te trouwen, dan om niet te trouwen en aldoor aan niets anders dan seks te kunnen denken.
10 Maar aan de mensen die getrouwd zijn, geeft de Heer het bevel … (niet ik) dat een vrouw niet van haar man mag scheiden. 11 Als ze dat toch doet, moet ze verder ongetrouwd blijven, óf weer teruggaan naar haar man en het met hem goedmaken. En een man mag niet scheiden van zijn vrouw.


Maar waar ligt nu de grens van het “Nee” zeggen??? 
Er zijn al vele blogs geschreven over dit onderwerp merkte ik, een daarvan is: To love honor and vacuum.
Sheila Wray heeft een leuke manier van schrijven hier over, en laat je nadenken over het hoe of wat.
Maar terug komen op de grens, Die grens moet ieder voor zich bepalen, dat kan een ander niet voor je doen.
Wat heel belangrijk hierin is, is en blijft de communicatie. 
Maar wat nou als er geen communicatie is? ja dan zit er niets anders op dan toch te gaan communiceren, want vaak zit er meer achter dan alleen de reden “geen zin hebben”. 
(toch nog even een opmerking tussendoor, dit verhaal kan je ook omdraaien naar mannen die te maken hebben met een vrouw met verhoogde sexuele verlangens, hier word niet veel over gesproken maar bestaat wel)
Wat me ook opviel was, dat een aantal vrouwen zeiden, dat de man niet zo moeilijk moest doen, en dat wij als vrouwen altijd maar opgescheept zitten met zijn hormonen.
Mijn eerste gedachte was; Dames dames, denk eens even aan je eigen hormonen….. volgens mij gieren die ook met regelmaat, en zeker 1 keer per maand, door ons lijf heen. En wat moet onze man dan wel niet te verduren hebben. Die begrijpt er vaak helemaal niets van. 
We zijn dan naar God’s evenbeeld geschapen, maar het blijkt maar weer dat God veel kanten heeft. En God kan met ons omgaan, en gezien wij op Jezus, de zoon van God, geschapen naar zijn evenbeeld, moeten gaan lijken. Denk ik dat het verstandig is om, mannen en vrouwen, te leren om steeds beter met elkaar om te gaan.
De basis:
 

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?