Maandag morgen, goedemorgen

Toen ik vanmorgen met de hond buiten liep dacht ik, hé het is maandag morgen, vol energie en ideeën ga ik deze week in, huishouden, schrijven enz enz.
Dit kan ik doen, dat kan ik doen, maar toen ik de deur achter me dicht trok zakte dat gevoel naar de achtergrond.

Gistermiddag was ik begonnen in het boek “Vrij van Schaamte” van Christine Caine en dat wilde ik uitlezen (het is dat mijn ogen dichtvielen maar anders had ik het gisteren uitgelezen). Ik was zo gegrepen door het boek, dat ik af en toe met tranen in mijn ogen zat te lezen, zo mooi, maar simpel, leesbaar verwoord. Zo herkenbaar, het raakte me diep en ik kreeg het gevoel dat ik eindelijk begreep waarom ik steeds tegen een muur aan loop.

Op de klok kijkende zie ik dat ik nog een uurtje heb voordat Joshua uit school komt, dus kopje thee en agenda mee naar boven, snel de was opruimen en even voor de computer om mijn mail te bekijken. En dan valt mijn oog op de mail van de online bijbel studie van Ann Voskamp, waarvoor ik me had aangemeld, The broken Way (gebroken leven). Deze gaat nu van start, de 1e video staat klaar en de komende 6 weken zullen we wekelijks een video ontvangen via de mail.  Vervolgens sla ik mijn agenda open om te kijken wat er komende week in de planning is en ik zie dat het tabje nog op vorige week staat, maar het 1e waar mijn oog op valt is het vakje “Mijn focus deze week” en daar staat:

Waar komt angst om de hoek kijken??

In eens vallen er puzzelstukjes op zijn plek en zie ik welk pad ik aan het bewandelen ben:

  • Eind december zag ik overal berichtjes over “focuswoorden voor 2017” en dacht ik die heb ik niet en ik zie het wel wat er komt dit jaar.
  • Voor mijn gevoel zat ik vast, liep ik tegen een muur op waardoor ik niet verder kon, maar had wel het gevoel dat er veel achter die muur te beleven is.
  • Voelde ik me “gebonden” en een enorme drang naar vrijheid.
  • Ben ik begonnen in het boek The broken Way van Ann Voskamp (NL vertaling komt in mei dit jaar uit)
  • Lees ik tegelijkertijd Life interrupted van Priscilla Shirer
  • Bestudeer ik 1 Samuel met de meiden van Good Morning Girls
  • Heb ik meegedaan met de Fearless challenge van Kelly Balarie
  • en doe ik mee met de 40 day sugar fast

De fearless challenge heb ik op mijn eigen manier gedaan..

Focus vraag

In plaats van 4 dagen achtereen me te focussen op de vraag, heb ik de 4 vragen al focusvraag per week in mijn agenda gezet, en afgelopen week was dat dus de vraag

Stil kijk ik voor mij uit, en de afgelopen week gaat als een film door mijn hoofd, het was geen gemakkelijk week.

Een week vol emoties, ongeduld, vragen en meer, omdat onze tiener dochter van 17 het nodig vond om van huis uit te vertrekken en niet meer terug te komen. Als ik er aan terug denk word ik nog verdrietig, zie ik mezelf nog hysterisch huilend van boosheid, onmacht en onbegrip op de grond liggen. Nee ik begreep er helemaal niks van.

In de dagen daarop volgend liet God mij zien dat hij van gebroken dingen mooie dingen maakt, kreeg ik de boodschap dat ik hem moest vertrouwen, dat Hij zijn plan klaar heeft en Zijn weg met haar gaat. Dat wat ik ook doe, Hij toch de touwtjes in handen heeft en ik los moest laten. Maar waarom op deze manier, die vraag blijft door mijn hoofd heen spoken.

Toch heb ik de touwtjes wat los kunnen laten, kan ik er in ieder geval met andere ogen naar kijken, door de dingen die ik gelezen heb afgelopen week, of dat nou door de bijbel of een boek heen was. Het leven gaat vaak niet zoals wij het graag willen, iedereen is op zijn manier beschadigd, en draagt dit uit naar anderen. We moeten leren om hier mee om te gaan, om vanuit God’s perspectief te kijken en onze gebroken scherven bij elkaar te rapen om ze als een geheel bij elkaar te laten brengen zodat anderen er door kunnen groeien.

Nu ik dit zo schrijf moet ik denken aan de nieuwsbrief van Joyce Meyer waar dit verhaal in staat:

Een waterdrager in India had twee grote potten die aan de uiteinden hingen van een stok die hij over zijn nek droeg. Een van de twee potten was perfect en de andere pot had een barst. Tegen de tijd dat de gebarsten pot zijn bestemming bereikt had, was hij nog maar halfvol.
Twee jaar lang bracht de waterdrager elke dag slechts anderhalve pot water naar het huis van de meester.
Uiteraard was de perfecte pot trots op zijn prestaties. De arme kleine gebarsten pot schaamde zich dat hij slechts voor de helft deed waar hij voor bedoeld was 

Heb jij je ooit zo gevoeld? Onzeker? Gebroken? Gebrekkig? Lees dan hoe dit verhaal eindigt.

Na twee moeilijke jaren waarin de imperfecte pot vond dat hij gefaald had, sprak hij de waterdrager aan en zei: ‘Ik schaam mij.’
‘Waarom?’ vroeg de waterdrager. ‘Waar schaam je je voor?’
‘Welnu, vanwege mijn gebrek moet jij al dit werk doen zonder dat je de volledige beloning voor je inzet krijgt’, zei de pot.

De waterdrager had medelijden met de oude gebarsten pot en zei: ‘Als we teruggaan naar het huis van de meester wil ik dat je let op de prachtige bloemen langs het pad.’ En terwijl ze de heuvel op gingen zag de pot inderdaad de prachtige bloemen die langs het pad bloeiden.

Toen zei de waterdrager tegen de pot: ‘Is het je opgevallen dat er alleen bloemen groeien aan jouw kant van het pad en niet aan de kant van de andere pot? Dat komt omdat ik altijd geweten heb van jouw gebrek en hier mijn voordeel mee heb gedaan door bloemzaadjes te planten aan jouw kant van het pad. Elke dag als we teruglopen van het beekje, heb jij die zaadjes water gegeven en al twee jaar lang heb ik die prachtige bloemen geplukt en ze in een vaas op de tafel van mijn meester gezet. Zonder jou, zoals jij bent, had hij niet kunnen genieten van die prachtige bloemen.’

Nieuwsbrief Joyce Meyer Ministries, januari 2017

Lieve lezer(es) laat je niet leiden door alles waar ik op dit moment allemaal aan deel neem, dit is mijn pad, kijk er niet tegen op maar sta open voor wat God voor jou klaar heeft. Ieder bewandelt zijn pad op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier, laat God je leiden…..

Deel dit bericht op

1 gedachte op “Maandag morgen, goedemorgen”

  1. Lieverd, het verhaal van de twee potten heb ik jaren geleden al een keer gehoord. Maar wat komt hij vandaag bij me binnen. Midden in mijn eigen proces. Dank je wel voor het delen. Ik kom die boeken een keer bij je lenen!! xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?