Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Maandag ochtend, druk druk druk

Het was weer maandagochtend… normaal gesproken niet zo’n drukke dag maar vandaag even wel.

Om 9 uur ging Joshua op kamp naar Hierden, dus met 4 kids in de auto onderweg. Wat een feest en wat een zin hebben ze er in, 1 zei zelfs: “Heerlijk een avondje zonder mijn ouders” (op een positieve manier hoor)  Bij aankomst, de bedden klaar gemaakt en toen meteen het springkussen op, lekker spelen.  Ik denk dat ze een super dag gaan hebben.

Ik merk dat ik zo in een stramien zit dat ik er gewoon aan moet wennen dat ik om 12 uur geen kind thuis heb om een broodje te eten, en dat we vanavond maar met z’n 3en aan tafel zitten, want ja onze druktemaker is er even niet.

Bij terugkomst, met dochterlief naar de bank, want ja als je 18 word met je ineens van alles zelf gaan regelen. In de brief had gestaan dat je voor je 18e met ouder kon komen en na je verjaardag kon je alleen komen om dingen te regelen. Dus een dag vrij genomen van stage, en op naar de bank, zegt de mevrouw: “Nee hoor dat klopt niet, het kan pas geregeld worden na je 18e…..” Afijn ze hebben ons deels geholpen met het verzoek om na haar verjaardag terug te komen met paspoort…”uhm mevrouw, u heeft mijn ID kaart in uw handen, ik heb geen paspoort”…  Het antwoord deed mij verbaasd staan:

  • “Ga je niet met vakantie dan?”
  • “Ik weet het niet hoor maar je hebt tegenwoordig geen paspoort nodig om met vakantie te kunnen?!”
  • “Nou als je buiten europa gaat heb je een paspoort nodig”

Toen ben ik maar even ingesprongen, en deze mevrouw uitgelegd dat buiten Europa op vakantie gaan een luxe probleem is, en dat sommige mensen gewoon niet met vakantie gaan. Dat mensen keuzes maken in het leven. Ze vertelde dat dit de 1e keer was dat ze hoorde dat mensen niet op vakantie gaan, en ze “herstelde” zich door te zeggen dat ze thuis blijven ook heerlijk vind, als er maar rust is, dat is ook vakantie…. Nou laten wij dan lekker zeldzaam zijn en niet naar het buitenland gaan, maar genieten van ons gezin en de natuur in ons kikkerlandje.

Nadat alles geregeld was kon Djaëla weer op de trein naar haar stage, waar ze eerst ieder weekend nog thuis kwam zal ze, nu in het hoogseizoen, langer weg blijven.

Bij thuis komst even heerlijk een uurtje het bos in met de hond en daarna even mama tijd… en dan is het gewoon al weer bijna 3 uur.. Oh nee Joshua komt niet thuis zo, ik kan gewoon nog even lekker mijn ding doen in huis.

Ik weet dat ik een soort van “luxe”positie heb door thuis te zijn bij mijn kids, maar ook hierin zijn keuzes gemaakt, en met een hoop creativiteit komen we een heel eind. Ik kan genieten van rust en drukte, kan koffie drinken en telefoneren met mensen die hier behoefte aan hebben. Kan nadenken over dingen die komen gaan of geregeld moeten worden, maar ook ik moet soms Nee zeggen, ook mijn agenda laat soms geen ruimte om wat extra’s te plannen of iemand te helpen. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik het belangrijk vind om prioriteiten te stellen, om verder te kijken dan mijn neus lang is. Strak plannen hou ik niet van, wil ruimte hebben voor het onverwachte, nee laat mij maar lekker genieten van het thuisblijfmama zijn en van vakantieganger in eigen land..

Fijne dag.

Deel dit bericht op

4 thoughts on “Maandag ochtend, druk druk druk”

  1. Geen onverwachte dingen die opeens moeten……. heerlijk een lege agenda, tijd voor wat opdat moment belangrijk voor je is. Het leven bestaat niet alleen uit geld en werk. En God voorziet, misschien niet met een reis naar de tropen, maar wel met andere zaken zodat je kan genieten zonder je zorgen te hoeven maken hoe gaat het straks na de vakantie weer verder. Geniet van je dagen in chill stand….. straks is je nest weer vol en kun je weer genieten van de kids om je heen.

    1. Ja echt, waar ik eerst veel werkte en alle ballen hoog hield, kan ik nu ook “werken” maar dan aan de dingen die werelds gezien “onbenullig” zijn… Het is niet altijd chill, maar een stuk relaxter dan jaren terug…?

Leave a Comment

Search
Scroll to Top