Opladen

Maandag ochtend….

Zo, het is maandag ochtend, niks bijzonders zou je zeggen, nou ik ga er even van genieten..

Vandaag is de 1e dag dat onze oudste ook weer naar school moest, oftewel, het is voor mij voor het eerst dat het weer even stil is in huis.
Voor mij een ochtendje voor mijzelf, eerst even lezen in mijn dagboekje, bijbel erbij en Het Woord in duiken.  Een muziekje op de achtergrond:

Opladen, genieten, groeien, dicht bij God zijn, ontdekken wat er in zijn woord staat, het levende water drinken.

Ik merk aan mijzelf dat als ik dit een tijd niet doe, mijn energie level daalt, irritaties snel opstapelen en ik automatisch op eigen kracht ga leven, en dit kan natuurlijk niet goed gaan.
Bijbel teksten zoals matteüs 11:28 is een mooie tekst, maar in uitvoering niet altijd even makkelijk, hoe leg je nou je lasten, je problemen af, hoe breng je ze bij het kruis? Hoe ruil je dat nou om voor die rust waar over gesproken word?!

Er is zo gigantisch veel afleiding in het leven, dat we echt prioriteiten moeten stellen.

In spreuken 31:13-23, en nog verder, staat een mooi stuk over hoe de vrouw “zou moeten” zijn, waar de man naar uit moet kijken. Soms kan je er zo moedeloos van worden als je het leest. Van de week schreef Eveline op haar blog “Look around the corner” dit stuk over de vrouw Vrouwen uit de bijbel, ook een heel mooi stuk, maar ook hiervan zullen menig haren overeind gaan staan.

Nee perfect zijn we niet, zullen we ook niet worden, maar hoe dicht bij kom jij? Hoeveel rust neem jij om aan God zijn voeten te zitten, te luisteren, te lezen en te bidden? Heb je überhaupt de wil om dichterbij te komen? om meer op God te gaan lijken?

Ik denk vaak aan de 10 maagden in matteüs 25: 1-13 en ik wil toch wel graag bij die 5 maagden horen die aan extra olie hadden gedacht.  Wie ben jij straks?

Geniet op je maandag ochtend, laat op, zoek positiviteit op, duik in het woord, laad op, zorg dat er weer olie in je lamp komt om door te kunnen gaan, want je weet niet wanneer Hij komt…

Opladen

Deel dit bericht op

1 gedachte op “Maandag ochtend….”

  1. Dank voor het delen van mijn blog. Niet alles in de Bijbel is leuk om te lezen, maar het is een keuze die je maakt om te doen wat er staat omdat je simpel weg Jezus wilt volgen. Er op vertrouwen dat wat in Zijn woord staat voor jouw het beste is. Zoals in Jeremia 29:11 staat, dat God een plan voor je heeft, en alleen het beste voor je wilt dus waarom zou je je eigen IK voor laten gaan aan Gods woord???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?