Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Met hoeveel personen ben jij getrouwd?????

Als “Sex hebben met iemand” meteen betekend dat je met die persoon getrouwd bent, met hoeveel personen ben jij dan getrouwd???

**********************************************************************

De basis.

Als slachtoffer van sexueel misbruik, heb ik moeite gehad om mij “over te geven” in een relatie. Vertrouwen had ik niet, angst voerde de boventoon, want wat als….. De leugens die gesproken werden, die ik toen der tijd voor waar aan nam, zijn diep van binnen gaan wortelen, en hebben een groot deel van mijn leven bepaald, in de zin van, keuzes die ik maakte. Oftewel…

Gevormd in je puberteit, legt een basis voor de rest van je leven.

Gelukkig is die basis redelijk verdwenen, en mocht ik ontdekken en ervaren dat God die basis wilde vervangen. Ik mocht Hem als basis gebruiken.

Jaja jij kletst lekker, zal je misschien denken…. maar voor mij is het wel zo. Het heeft lang geduurd, en de “beschadigingen” zijn soms nog steeds zichtbaar in mijn huwelijk, maar ik kan er nu toch anders naar kijken, ondanks dat ik mijn “misbruiker” al heel lang geleden vergeven heb, net zoals de overige betrokkenen.

Toen ik God leerde kennen en vervolgens met Patrick trouwde, werd er veel gesproken over “geen sex voor het huwelijk”, maar ik kon er niet mee uit de voeten. De waarom vraag heb ik vele malen gesteld, en het antwoord: “omdat God het wil, Hij heeft het zo bedoeld” werd meerdere malen gegeven.  Nou fijn, daar moet je het dan maar mee doen. Nu naar al die jaren, begrijp en voel ik, waarom het beter is om alleen maar sex te hebben met de man waar je mee getrouwd bent.

Onze trouwtekst was 1 korintiërs 13:4-7

“Liefde is geduldig en vol goedheid.
Ze verheugt zich niet over het onrecht,
maar vind vreugde in de waarheid.
Alles verdraagt ze, alles gelooft ze,
alles hoopt ze en in alles volhardt ze”.

en  prediker 4:12

“Een drievoudig snoer wordt niet snel gebroken”.

Geweldige teksten, maar nu na al die jaren, en een jong volwassen dochter, begin ik de betekenis hiervan steeds beter te begrijpen, en de antwoorden op mijn vraag te ontdekken.

Een voorbeeld.

Aan jongeren gaf ik wel eens het voorbeeld van “de boterham”. Stel dat jij (de boterham) met iemand sex (besmeerd) hebt, een laagje pindakaas, een laagje hagelslag, een laagje jam, een plakje kaas, een laagje boter, nog wat hagelslag erbij… Meestal werd er halverwege al “ieeeuuuw” en “bllllllllllllll, hou maar op” geroepen, maar ik vraag me af of het verhaal wel binnen kwam. Want als die 2e boterham (je partner waar je mee wilt trouwen) er boven op werd gelegd, dan was het dus 1 smurrie en eigenlijk niet meer te eten, die wilde je niet meer.

Teksten over het huwelijk, uit 1 Korintiërs, Matteüs 19, Genesis, spreken allemaal over het samen zijn van man en vrouw, maar degene die mij het meest raakt is toch 2 Samuel 13, Amnon die niet van Tamar af kon blijven.

Wanneer gaan we beseffen dat lust, schade toe brengt, dat ongeduld en eigen begeerte niet alleen de ander, maar ook jezelf vormt voor de rest van je leven.  We worden opgeslokt door de t.v., werk, internet, maar ook zeker door sex, op alle manieren die je je maar kan bedenken. Ik bedoel het is overal, op tv, radio, internet, je kan er niet meer onderuit. Sex beheerst je leven, en dan is er ook nog wetenschappelijk bewezen dat mannen om de zoveel seconden aan sex denkt…..

Vandaar ook mijn vraag;

  • Als je beseft dat God overal bij is, dus ook in de slaapkamer (of waar dan ook) kan je dan met een gerust hart “lief hebben”?
  • Kan je God dankbaar zijn iedere keer dat je sex hebt?
  • En als je beseft dat iedere keer dat je gemeenschap hebt, dat eigenlijk betekend dat je 1 bent met die persoon, dat je dus als het ware getrouwd bent met die persoon? Met hoeveel mensen ben jij dan getrouwd???????

Denk niet te ligt over seksuele contacten, maar denk na.

“Sex maakt meer kapot dan je lief is…..”

Ik ben dankbaar dat ik door mijn bekering en doop met een schone lei mocht beginnen, dat ik vrij ben van de banden van huwelijken ontstaan door sex, en de waarde in zie van 1 partner.

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

Leave a Comment

Scroll to Top