Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Mis jij wel eens een samenkomst?

Afgelopen weekend hadden we geen samenkomst op de zaterdag en zijn we ook niet naar de kerk geweest. Druk met een verbouwing, klussen en een verjaardag. Hoe vaak overkomt jou dat? Ga jij iedere week naar een samenkomst? of sla je ook wel eens of regelmatig een samenkomst over?

Ben jij gebonden aan iedere zondag in de kerk? of leef je iedere dag met God? Is er alleen op zaterdag/zondag aanbidding of doe je dat de hele week?

Ik merk wel dat ik het mis om geen samenkomst te hebben, dat ik uit een soort van ritme raak, maar toch verlang om bij God te zijn. Dat betekend niet dat ik mijn relatie met God laat afhangen van de zaterdag of zondag ochtend, nee totaal niet.  Toch zorgt de verbouwing er voor, dat er wat meer onrust is, 2 nachten ergens anders slapen maakt dat ik minder stille tijd heb – neem. En ik het dus waardevol vind om weer thuis te zijn en even een dagje niet te klussen, manlief aan het werk, kids op school en ik gewoon weer even met mijn neus in de bijbel, preken luisteren en wandelen in het bos, bidden en stil zijn.

Ook mijn relatie met mijn man en kinderen bestaat niet alleen uit 1 moment in de week contact, dat is ook wisselend en op verschillende manieren, dus eigenlijk niet raar dat ik dat met God ook heb, of denk jij daar anders over?

Nee als ik er zo rustig over nadenk, is dit mijn manier van natuurlijk leven, in geloof.

natuurlijkleveningeloof

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Mis jij wel eens een samenkomst?”

  1. Ik kom ook regelmatig samen met gelijkgestemden. Dit is niet persé op zaterdag of zondag. Maar kan ook op een door de weekse dag. Stille tijd met God is voor mij zo geïntergreerd in mijn leven. Als ik naar mijn werk ga en een half uur moet rijden dan babbel ik er wat op los met God. Of tijdens mijn wandeling of in mijn hangmatje in de tuin. Het is heerlijk om te delen met anderen, maar nog belangrijker is je eigen stille tijd met Hem. Dat is voor mij heel waardevol.

Leave a Comment

Search
Scroll to Top