Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Wat doe je als je allerlei vage klachten hebt, zoals moe zijn, buikpijn, snel prikkelbaar etc., naar de huisarts?! in de hoop dat je er achter komt wat er in je lichaam gebeurt.

Ik dacht dit enkele jaren geleden op die manier te doen. Helaas was 1 van de eerste opmerkingen die de arts gaf dat het “tussen mijn oren” zat. Toen ik uiteindelijk overstapte  naar een andere huisarts, omdat ik me niet gehoord voelde, bleek er toch echt wat aan de hand te zijn en niet alleen met mij maar ook met de kinderen. Er werden diverse diagnoses gesteld, we hadden allemaal een vitamine D tekort, en ook diverse allergieën en intoleranties. Daarbij bleek dat ik ook een vitamine B12 tekort had.

Na deze diagnoses gooide ik ons voedingspatroon om, minder tot geen suiker, melk eruit en alternatieven er voor in de plaats en meer groente en fruit. Toch knapte ik niet volledig op en ging ik verder op onderzoek uit. Hoe kan het toch zo zijn dat alles wat God ons gegeven heeft aan voedsel, dat dat niet toereikend genoeg is. Alle adviezen die op internet staan, van foodies tot het voedingscentrum, en dan toch niet gezond zijn. Waarom kunnen we niet met de voeding uit de natuur leven?.

Ik kwam uit bij een orthomoleculaire therapeute, die gaf mij wat inzicht in de lichaamsprocessen en met een aantal supplementen naast mijn vitamine D en B12 bouwde ik weer energie op. Het leven zag er weer een stuk rooskleuriger uit dan daarvoor. Toch bleef de drang naar kennis in mij, ik ging veel lezen op internet, ik wilde weten wat wel en niet gezond is, waarom bij de een een dieet wel werkt en bij de ander niet.  Na verloop van tijd kreeg ik de mogelijkheid om een cursus tot voedingsdeskundige te gaan doen. Dit was een thuis studie, die ik met goed gevolg heb afgelegd. Ik mocht mijzelf voedingsdeskundige noemen en anderen advies geven. Dit heb ik af en toe gedaan, maar ik had niet het idee dat ik de daadwerkelijke capaciteit in huis had om mensen goed te kunnen helpen of ondersteunen. (nu achteraf zeg ik “wat een leugen”!) 

In die tijd groeide er een enthousiasme voor de natuurgeneeskunde en de orthomoleculaire kant. Door diverse omstandigheden thuis bleef het bij veel lezen op internet en meer niet, tot vorig jaar. De knoop werd doorgehakt, ik kon op zoek naar een opleiding en opleidingsinstituut. Begin dit jaar heb ik me dan ook ingeschreven bij Evenwijs voor de opleiding Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Vorige week heb ik de eerste module afgerond. Een week waarin veel informatie werd gegeven, waarin ik een aantal koppelingen kon gaan leggen tussen hetgeen ik eerder al ontdekt en gelezen had en nu geleerd kreeg hoe het in ons lichaam werkt. Maar ook hoe het absoluut niet werkte en wat er mis is met de huidige voedingsmiddelen. Het was een fantastische week, met een geweldige docente, en ook nog eens 4 van de 5 dagen heerlijk in het zonnetje genoten van een geweldige lunch die gemaakt werd voor ons.

Ik ben er over uit dat wij natuurlijk kunnen leven, met alles wat God ons gegeven heeft en ik zie uit naar wat ik nog meer ga leren het komende jaar. Mijn vertrouwen groeit en ik ben dankbaar dat ik straks mijn kennis mag gaan delen, wie weet wel met jou..

Deel dit bericht op

2 thoughts on “Natuurlijk leven..”

    1. Natasja Pruimboom

      Hoi, ja ik krijg nog steeds b12 injecties. Maar waar ik begon met 1x per week is het nu 1x per 10 -12 weken. Het gaat dus steeds beter. Vit. D krijg je voornamelijk binnen door zonlicht, het ouderwetse levertraan doet ook wonderen. Anders aan de haring of zalm, makreel en eigeel zou ook kunnen maar dat zijn kleine hoeveelheden.

Leave a Comment

Search
Scroll to Top