Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Nieuwsgierig naar jou…..

Ik ben nieuwsgierig, nieuwsgierig naar jullie, lezers. Geloven jullie in een God, of zeg je er is wel wat tussen hemel en aarde maar ik weet het niet, of geloof je niet en vind je het gewoon leuk om mijn blogs lezen?

Schrijven is voor mij ontlading, dat wat in mijn hoofd zit, eruit krijgen door het op te schrijven, het is een soort bevrijding van vele gedachten die door mijn hoofd heen gaan. Het voelt bijzonder dat ik dit kan, omdat ik toch wel eens dingen schrijf die ik normaal gesproken niet zou vertellen in een woordelijk gesprek. Maar bovenal voel ik het als een boodschap die ik op papier moet zetten. Moeten???  ja “moeten”.

Ik geloof

Ik geloof dat er een God is. Een God die voor iedereen zorgt, ook als is dat niet altijd op de manier die wij in gedachten hebben, maar Hij zorgt. En ik mag in die God geloven, en dan ook nog geloven dat die God niet alleen uit liefde bestaat, maar dat hij in de gaten had dat wij, mensen, eigenwijs zijn, en ons niet aan Zijn leefregels (die hij gewoon de wet noemt) houden.

Wij hebben alles hier in ons kikkerlandje, dus waarom hebben we een God nodig, waarom zou ik mezelf verplichten om bijbel te gaan lezen, op zaterdag of zondag vroeg mijn bed uit te komen om naar de kerk of samenkomst te gaan?

Ik geloof dat deze God een plan had voor de mensheid, een volmaakt plan, maar omdat hij wilde dat iedereen zelf een keuze zou maken, en dus vrijwillig, voor Hem zou kiezen, net zoals wij hier vrijwillig voor onze partner kiezen, had hij wel regels – kaders ingesteld. En toen Hij in de gaten had, dat men eigenwijzer is en alles zelf wel kan (denkt te kunnen) en men de keuze voor het goede of het “verkeerde” niet altijd in dezelfde context ziet als dat deze bedoeld is, toen moest er een ander plan komen. Een plan om er voor te zorgen dat mensen, die voor God kiezen, wel in contact met Hem konden komen.  Dat plan was:

Jezus.

We hebben net kerst achter de rug, heb je er toen aan gedacht waarom kerst eigenlijk bestaat? Dat het niet zomaar extra vrije dagen zijn? maar dat kerst is ontstaan uit het verhaal van de geboorte van Jezus? Dat die geboorte een betekenis had? en dat die geboorte mogelijk maakte dat jij en ik, een relatie kunnen aangaan met God?

Nee ik heb God niet gezien, en toch geloof ik dat Hij bestaat. Nee ik heb Jezus niet gezien, en toch geloof ik dat Hij bestaat.

Wat is normaal?

Van de week zag ik een programma “Zo word het gemaakt” een informatief programma. Men laat zien hoe je bijvoorbeeld chocolade of snoep maakt en vervolgens lieten ze zien waarom er zoveel verschillende soorten en vooral smaken zijn. Bij chocolade hadden ze 3 smaken gemaakt in dezelfde vorm, zodat niemand kon zien wat welke smaak had. 1 chocolade smaak die veel in Engeland verkocht werd, 1 die veel in Amerika verkocht werd en de 3e ben ik even kwijt. Dit deden ze ook met drop in de landen Engeland, Zweden en Japan (zo even uit mijn hoofd, kan zo zijn dat het China was) Alle 3 de landen hebben hun eigen smaak gewoontes, Zweden houd van zout, Japan van zuur en Engeland van een wisseling van smaken maar vooral zoet.

Bij het laten proeven van het snoep koos iedereen voor het snoepje met de smaak die ze gewend zijn en vonden ze de overige 2 “smerig”. Bij de chocolade zeiden de Engelsen dat de Amerikaanse chocolade naar “kots” smaakte, terwijl de Amerikanen dat juist heerlijk vinden en die overige chocolade smerig vonden. Zo zie je dus dat onze afkomst, cultuur, maatschappij, opvoeding bepaalt wat je “normaal”  vind.

Mijn keus.

Mijn opvoeding is neutraal geweest. Mijn moeder is katholiek opgevoed en vond het dwangmatige niks en had bedacht dat ik het zelf maar moest uitvogelen. Mijn oma bad voor het eten en nam mij mee naar de katholieke kerstnachtdiensten. Ik heb dus geen “ gelovige”  basis, al had ik wel altijd het idee dat er meer was tussen hemel en aarde.

Toch heb ik op gegeven moment een keuze gemaakt en die keuze was geloven wat ik niet zie, maar ervaar. Door bijbel te lezen, op onderzoek uit te gaan en te bidden, ontwikkelde ik een relatie met God, maar omdat ik hem niet even kan opzoeken voor de koffie, kies ik nog vaak voor mijn eigen dagelijkse dingen. Terwijl ik Hem zo graag beter wil leren kennen. Net zoals ik koffie drink bij de buren of vriendinnen of met mijn kinderen, om in gesprek te zijn en ze beter te leren kennen, zo wil ik dat ook bij God. Dus bij mij is het aan mijn eigen keukentafel, of op de bank, met een kopje thee en de bijbel. Net echt he hahahaha.

Nee wat ik wil zeggen; ik ben en blijf nieuwsgierig naar jullie als lezers, en zou het dan ook leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder mijn blog, of via de mail met jouw idee.

  • Besef jij dat je een kind bent van je ouders, dat jouw opvoeding, omgeving grotendeels bepaalt hoe je denkt en hoe je je ontwikkeld hebt.
  • Ben jij voor een dubbeltje geboren en word je nooit een kwartje? of heb jij de kans om een euro te worden? en zou je dit ook willen??

Ik hoor graag van je.

Liefs Natasja

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on twitter

Leave a Comment

Scroll to Top