Numeri hoofdstuk 6

En dan is het weer de 2e week dat we met Numeri bezig zijn.

Nadat ik gisteren tot ontdekking kwam dat er wat ruis op mijn lijntje met God was, kom ik vandaag de dag redelijk ruisloos door…
Gaat het niet zoals het altijd gaat, zoek ik een weg om toch te zorgen dat ik kan doen wat ik wil doen, al is het in een andere volgorde. Maar bovenal, in alle rust de dag door, me niet gek laten maken door dingen die zogenaamd “moeten”. Dat hele moeten word ik af en toe ook zo sacherijnig van, dat is iets van deze wereld, daar moeten wij toch anders mee om kunnen gaan?! Laten we eens beginnen met het ons af vragen, of de dingen waarvan wij zeggen : “Het moet” of het wel daadwerkelijk moet, of dat het iets is wat wij gewoon super graag zouden willen….

Maar goed, Numeri 6. Wederom een mooi hoofdstuk. Vanmiddag ben ik er even “ingedoken”, mede ook naar aanleiding van een vraag over waarom er geen wijn gedronken mocht worden.
Mijn conclusie:

Ik denk dat het niet drinken van wijn en alles daaromheen te maken heeft, met het feit, dat nazireeër zijn, betekend dat je heilig bent. Je zondert je als het ware even af van alles van de wijnstok (vreugde van God) zodat je geheiligd kan worden door God. Oftewel je “legt” even alle leuke dingen naast je neer, en focust je op God en zijn woord en zijn voorschriften. Als je lol hebt verlies je misschien je focus…… Jezus zegt in matt.

 ” Ik zeg jullie: vanaf vandaag zal ik niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat ik er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader.’” 

Is dit uit verdriet????
maar dit is mijn gedacht hier bij hoor.

Daarnaast valt mij op dat men vele geboden toen der tijd kreeg.
Het doet me een beetje denken aan het volgende:

Ik probeer mijn kinderen op te voeden, en mee te geven dat mobiele telefoons niet goed zijn, het weerhoudt je van de goede dingen in het leven, het leidt af. Ze krijgen zelf de keuze om het wel of niet op te volgen. (helaas doen ze het niet )
De Israëlieten kregen de keuze om nazireeërs te worden, te luisteren naar het goed en het goede te doen om daarmee de heer te dienen. bij mij rijst nu ook meteen de vraag,

Wat moet ik opgeven om als nazireeër me over te geven aan God, zodat hij zijn werk kan doen in mij. Zodat ik een zuivere volgeling van Hem word en niet van deze wereld.

Ondanks dat Jezus voor onze zonden aan het kruis is gegaan, ben ik van mening dat dat niet betekend dat we volledig vrij zijn en kunnen doen en laten wat we willen. We moeten ons er wel degelijk van bewust zijn dat we veel meer kunnen doen dan dat we al doen. Puur door ons niet mee te laten sleuren door de dagelijkse gang van zaken. Ik ben er van overtuigd dat als we daar voor kiezen, als we dichter bij God leven, dat God ons dan ook de kracht geeft om buiten de wereld te staan en meer in zijn koninkrijk te komen. Hij zegent en beschermt ons, en laat dan zijn licht door ons heen schijnen. Ik heb veel zegeningen van de Heer gekregen, groot en klein. ben me bewust maar vaak ook onbewust van deze zegeningen. Op dit moment ervaar ik de zegen van geduld en rust en daar ben ik heel dankbaar voor.

Deel dit bericht op

1 gedachte op “Numeri hoofdstuk 6”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?