Numeri

Afgelopen week zijn we met GMG begonnen in het boek Numeri.
Niet het makkelijkste, dan wel interessantste boek, maar toch.
We zijn “pas” in hoofdstuk 5 maar ik heb toch al een aantal dagen, flink geworsteld door deze hoofdstukken. Wat veel informatie staat er in, WoW, veel meer dan verwacht.

Ik dacht altijd dat het maar over een telling ging, maar het gaat over veel meer.
Courtney heeft het mooi omschreven: 7 dingen die je zou moeten weten over God (engels)

Daarnaast vond ik nog een mooi stukje : Wat het boek numeri mij vertelde over mijn identiteit in Christus (engels)

En als je nog meer wilt weten, op de website www.succatyeshua.nl staat een boekwerk aan uitleg per hoofdstuk. Deze wil ik zelf nog doornemen, om te kijken wat ik nog meer tot ontdekking kom.

Vandaag werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik ben al een paar dagen onrustig, kan mijn draai niet vinden, moet van alles doen maar weet niet waar te beginnen.
En tijdens het stofzuigen viel het kwartje…
Het is geestelijk strijd, en waarom?

Ik had een super ritme vond ik, 1x in de 2 weken met de meiden Beth Moore studie, iedere ochtend een stukje bijbel lezen, nieuwe baan, lekker bezig zijn. Gisteravond zelfs sinds lange tijd weer eens een knutsel werkje gemaakt

Maar goed, terug naar mijn “kwartje”.
Dinsdag werd ik gebeld dat het met onze dochter niet goed ging, ze moest voor een time-out naar huis. We werden hier einde van de middag over gebeld, ik kon toen nog de rust en helderheid vinden om te zeggen dat we haar de volgende dag op zouden komen halen. Eigenlijk had ik geen zin meer om ‘s avonds nog met de meiden Beth Moore te gaan doen, maar Patrick spoorde mij aan om me niet te laten leiden door het negatieve, en ben ik toch gegaan. Het was een fijne avond, met een mooi leer moment. Woensdag zijn we haar op gaan halen. Het kwam er op neer dat ik mijn gehele planning toch wel op zijn kop moest zetten, omdat zij veel begeleiding/sturing nodig heeft. Maar eigenlijk ging dit vrij goed en makkelijk. Ik merk dat ik er nu beter en rustiger mee om ga, dat ik haar nu beter begrijp, en mijn tijd beter verdeel tussen haar en de andere kinderen.
Hoe moeilijk het ook was om de beslissing te nemen, haar ergens anders te laten wonen, we hebben er nu wel profijt van. En dit is niet naar bedoeld….
Maar goed, vandaag besefte ik me in eens het volgende:
Mijn planning was, iedere ochtend bijbel lezen, teksten soaken, stukje schrijven, BM lezen en maken, maar tot op heden heb ik alleen iedere ochtend wat gelezen….. de rest gebeurd niet.
Al werd ik iedere ochtend wakker met een mooi lied, ik had mijn focus even niet op God, en dat gaat dus niet lang goed.
God gaf mij dat “kwartje” net en duwde me weer even in de goede richting. Ik heb me weer even opgeladen met het vertalen van een stukje tekst, voor iemand. waarvan ik het gevoel eergisteren al had dat ik dat moest doen.
Het geeft me rust, en weer het gevoel dat ik weer op het goede spoor zit.

Ik las ergens een stukje over thanksgiving deze maand, ik denk dat ik hier maar eens bewust over na ga denken om ieder dag een dank puntje op te schrijven.

Voor nu wens ik iedereen een fijne avond.

Love the Lord.

Deel dit bericht op

1 gedachte op “Numeri”

  1. God is Goed meis, Hij roept je te werken voor Hem en je kan weg rennen, Hij haalt je toch in. Je bent een super mooi mens. Laat je niet gek maken God #1, komt het uiteindelijk altijd goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?