Prayer Course

2 weken geleden zijn we gestart met de Prayer Course van Alpha. Het is een 6 weekse cursus over gebed, voor iedere avond een kort filmpje en daar gespreksvragen bij.  Alpha is toch eigenlijk nog steeds een beetje mijn “dingetje” merk ik, dus ik vond het dan ook niet erg om deze cursus voor te bereiden en te “leiden”.

Door te starten met Prayer Course ben ik gaan nadenken over wat Alpha in mijn leven betekend heeft. In 2012 ben ik met Alpha in aanraking gekomen, doordat ik mee ging naar een conferentie. Van daaruit mocht ik starten als contactpersoon voor Youth Alpha, tegenwoordig Alpha Youth genoemd. In 2014 kreeg ik de mogelijkheid om mee te gaan naar Londen, naar een Leadership conference, in de HTB church, luisteren naar o.a. Nicky Gumbel en Pete Greig. Hier maakte ik voor het eerst kennis met 24-7 prayer, een beweging in gang gezet door o.a. Pete.

Ik heb samen met Patrick de Alpha cursus gedaan, mocht in de kerk tienerdiensten voorbereiden waarbij ik menigmaal ideeën heb genomen vanuit Alpha youth. De tiener kleine groep die Patrick en ik mochten begeleiden, zijn na het seizoen bij ons thuis doorgegaan met Youth Alpha, en nu mag ik de prayer course begeleiden. Wat ik in die 4 dagen heb geleerd, heb beleefd en heb mee gemaakt zijn voor mij, geplante zaadjes die nu tot wasdom komen. Ik ben hier dan ook heel erg dankbaar voor, en blij dat ik in dit alles een proces kan en mag zien. Dat ik ook nu nog steeds dingen mag leren, en nog een stukje van de grote puzzel mag zien.

De 1e avond ging over aanbidding, een ondergeschoven kindje in ons gebed, en gisteravond mochten we het hebben over “vragen”. De avond begon bij ons dan ook al met vragen voordat de samenkomst gestart was. Het was namelijk de bedoeling dat we naar swifterbant zouden gaan, naar een van onze zussen, maar doordat Patrick gebeld werd vanwege zijn werk, heeft iedereen “het roer” omgegooid en is naar Lelystad gekomen. God voorziet, is dan al wat ik kan denken.

Het was weer een mooie avond, en ik raad dan ook iedereen aan om eens een kijkje te nemen bij de cursus, alles is te downloaden op de site.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?