Rommel opruimen

Het is nu dag 25 van mijn 40 dagen tot Pasen.
Met dank aan Tear, die een leuke kalender voor volwassenen maar ook voor de kinderen heeft ontwikkeld.
Iedere ochtend probeer ik te lezen met de kinderen, zodat ze de rest van de dag kunnen nadenken over de tekst. Onze jongste, van bijna 8, vind het heerlijk om voor te lezen, en op de vragen geeft hij ook graag antwoord.
Het is heerlijk om te zien hoe hij geniet en meer wil weten.

Vanmorgen ging het over “Ruimte in je leven”.
De afgelopen dagen ben ik in mijn hoofd hier veel mee bezig geweest, en niet eens zozeer bewust.
Door me bewust te richten op deze 40 dagen, ben ik nog meer rust gaan ervaren. Ik hoefde afgelopen 2 weken ook niet veel te werken, dus kon lekker thuis aan de slag. Veel bijbel lezen, luisteren naar diverse sprekers en heerlijke “stilte” wandelingen met onze hond Micha.
Wat een rust en ruimte geeft dat en vooral een gevoel van liefde, van geliefd worden.

Als ik dan terug kijk naar waar ik “vandaan” kom, heb ik de afgelopen paar jaar veel “ruimte” in mijn leven gecreëerd. Deels gedwongen, deels uit eigen beweging.
In 2009 kwam ik in een burn out terecht, hierdoor moest ik een stap terug doen in mijn hectische leven. Dit heeft veel moeite gekost. In die periode begon ik ook steeds meer last te krijgen van mijn lichaam.
Na een lange zoektocht en flink ziek zijn, kwam er uit dat ik een voedsel intolerantie heb en dat mijn darmen niet helemaal lekker functioneren en dat mijn hormonen van de leg waren.

Dit bracht mij terug naar de basis, wat heeft God voor ons gemaakt om te eten?!
Door mijn voedingspatroon aan te passen, kon ik van de medicijnen afkomen, en nu, ruim 2 jaar later, kan ik weer zeggen, dat je aan mij niet kan merken wanneer mijn menstruatie begint. Dit was jaren terug wel anders.
Met mijn 39 jaar ben ik al wel in de overgang, maar naast de opvliegers kom ik er redelijk door heen. Ik voel aan mijn lichaam wanneer ik iets aan vitaminen of mineralen tekort kom, en weet hier ook redelijk de boel weer op peil te krijgen.
Voor mij zo min mogelijk suiker en veel pure producten. De pakjes en E- nummers de deur uit, want hetgeen ons gegeven is door God is hetgeen wat ons lichaam nodig heeft.

Als ik dan zo terug kijk, dan kijk ik met trots terug. Trots op wat ik bereikt heb, trots maar ook blij met God, zoals hij mij gevormd heeft en heeft laten zien waar ik ruimte moest maken ik mijn leven. En dit ging niet altijd zonder slag of stoot, geloof mij.
Maar nu heb ik ruimte om zijn Geest te laten werken en ruimte om God in mij te laten wonen.

Nee ik ben geen heilige, ben niet perfect en je zal echt niet altijd aan mij zien dat ik Jezus als voorbeeld neem. Maar desalniettemin, ben ik trots maar bovenal heel dankbaar en voel ik me geliefd.
Waar ik vroeger gigantisch chaotisch was, heb ik nu meer structuur aangebracht, kan ik makkelijker afscheid nemen van materialistische zaken, durf ik in het diepe te springen vol vertrouwen.  Dit was mij nooit gelukt zonder het werk van onze Heer.

De komende dagen ga ik zeker verder met “Ruimte maken” in mijn hoofd, in mijn huis en op de plekken die nodig zijn.

Daar trof hij op het tempelplein de handelaars in runderen, schapen en duiven aan, en de geldwisselaars die daar altijd zaten. Hij maakte een zweep van touw en joeg ze allemaal de tempel uit, met hun schapen en runderen. Hij smeet het geld van de wisselaars op de grond, gooide hun tafels omver en riep tegen de duiven-verkopers: ‘Weg ermee! Jullie maken een markt van het huis van mijn Vader!’ Zijn leerlingen dachten aan wat er geschreven staat: ‘De hartstocht voor uw huis zal mij verteren.’
Johannes 2: 14-17Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?