rust…….

kennen we nog wel rust in ons leven?
Ik word hier de laatste tijd steeds meer bij bepaald.
ondertussen ben ik er ook wel achter dat ik de afgelopen 2 jaar steeds meer rust vind,
dit gaat met ups en downs.

Vandaag heb ik besloten om rust te nemen. Tijdens mijn internet gebruik besefte ik dat ik weer alleen maar achter de pc zat, het sluipt er gewoon in.
Het begon met gewoon leuk af en toe op facebook, vervolgens kwamen er in no-time diverse pagina’s op facebook, vraag en aanbod pagina’s, gratis af te halen, weggeefgroepen, tuinierpagina’s en ga zo maar door. In het begin vond ik dit geweldig, gezien ik het fijn vind om geld te besparen en dit ook als een uitdaging zie, en natuurlijk is het leuk om hebbedingetjes te kopen.
Die pagina’s kwamen dus goed uit.

Mijn vriendin vroeg me “medebeheerder” te worden op een vraag en aanbod pagina, ondertussen hebben we ruim 600 leden en heel wat bij te houden. Er gaat op zich niet zo heel veel tijd zitten in het bij houden van onze pagina, maar wel in het bij houden van de overige pagina’s, lees alle advertenties bekijken enz.
Wat is het toch leuk als je al de dingen gratis op kan halen, daar word je hebberig van, moet ik helaas met het schaamrood op mijn kaken bekennen.

Uiteindelijk kwam ik via facebook in conctact met anderen dames, zij waren op zoek naar spullen voor gezinnen die net buiten de schuldhulpverlening vallen, moeders die opnieuw moeten beginnen en gezinnen die het gewoon moeilijk hadden in de decembermaand. Ook ik kreeg 2 hulpverzoeken op mijn pad. We hebben deze mensen kunnen helpen door eigen spullen weg te geven maar ook door advertenties te plaatsen en voor elkaar heen en weer te rijden. Dit gaf mij een fijn gevoel mag je best weten, tevens kwam ook het besef dat we op de wereld zijn o.a. om onze medemens te helpen, heb je naast lief als jezelf.
Hete heeft mij weer even met beide benen op de grond gezet.

Je kan anderen alleen maar helpen als je rust hebt in je leven, als je het bij jezelf op een rijtje hebt, je huis op orde is en het in je gezin lekker loopt.
Ik werd wat minder hebberig, bij dingen die ik zag stelde ik mezelf de vraag; heb ik het echt nodig of niet? je raad het al, het meeste heb je niet nodig.

Helaas kwam naast het facebooken ook de spelletjes kijken. Vandaag heb ik besloten om ze er alemaal af te gooien en 2 spelletjes over te houden.
Ik moet weer rust in mijn hoofd krijgen, rust om mijn to-do lijstje af te maken want dat gaat hem zo niet worden. Het belangijkste vind ik nog terug naar God gaan, en naar zijn opmerking: kom tot rust en leef en zorg voor je gezin.

Deze belangrijke taak moet ik als moeder op mij nemen, maar bovenal, wil ik op mij nemen.

Rust; dit blog via mijn tablet online zetten (wat een uitading,maar wel in alle rust ;-)) nu lekker met een stapel eva’s op de bank en op tijd naar bed. Morgen een dag met mijn moeder naar het ziekenhuis en vrijdag zien we wel weer verder.

Ik hoop en bid dat meerdere met mij in rust verder mogen gaan op hun levensweg.

liefs natas

Deel dit bericht op

2 gedachtes op “rust…….”

  1. Lekker rustig genieten….een wijs besluit.
    En dan straks in het voorjaar in alle rust in je moestuin zitten…naar de vogeltjes luisteren…koffie drinken….dan kom ik er graag een keertje bij zitten…

  2. hi

    zie nu al uit naar het voorjaar en de tuin, langzaam aan wat voorbereidingen treffen, men dan straks lekker zitten.
    gezellig als je er bij komt
    liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?