soms gaat het even anders dan gepland….

Soms lopen dingen anders dan dat we in gedachten hadden, zeker met 4 kinderen in huis.
Tot voor kort riep ik altijd: “oh joh het valt allemaal wel mee joh” als mensen zeiden : “zo das niet niks een gezin met 4 kinderen, lekker druk”.

Langzaam aan kom ik tot de ontdekking dat ik inderdaad mag zeggen: “ik heb een groot gezin, en heb het hier druk mee”.

toen ik ca. 8 jaar geleden tot geloof kwam, heb ik helaas meteen een scheuring in de kerk mee gemaakt, hierna nog wat ellendige dingen….. In die periode voelde ik mezelf sterk, las de bijbel en wist mensen terecht te wijzen op hun gedrag enz. Ik ging overal met mijn “grote neus” (tegen) in. Niet altijd even handig maar ok. Natuur van het beestje is, roepen en dan nadenken…… Dit begint langzaam aan te slijten…

In deze flow ben ik jaren door gegaan, hoe kon het toch dat er in de bijbel dit staat en mensen dat doen?!?!?!? Zelf probeerde ik mijn beste beentje voor te zetten, en zag niet altijd waar ik mis stapte. Langzaam aan word dit ook minder.
Dit heeft ook een reden.

Door mijn “grote mond” ben ik ook een paar keer op mijn snufferd gegaan, gekwetst en heb ik een muur op getrokken. Mensen vertrouwen doe ik niet meer zomaar, ondanks dat ik echt wel een prater kan zijn.
Ik ben meer een gezelligheidsdier geworden, lekker kletsen over koetjes en kalfjes, en als mensen problemen hebben kunnen ze altijd bij mij terecht.
Ik sta voor iedereen klaar, zeg niet vaak nee, en probeer het iedereen naar zijn zin te maken… Alles in Liefde was een soort van motto….

Dit kwam mij, voor mijn gevoel, duur te staan.
De afgelopen weken besef ik dat ik mijn basis kwijt ben geraakt door dit gedrag.

  • Ik mag NEE zeggen
  • Ik mag het druk hebben
  • Ik mag het huishouden een dagje overslaan
  • Ik mag tijd voor mezelf nemen
  • Ik mag mijn grenzen stellen
  • Ik mag me gekwetst voelen en dit uiten
  • Ik hoef het niet erg te vinden als iemand commentaar op mij heeft.
Bovenal:
  • Ik mag geloven
  • Ik mag God’s weg volgen ook al gaat die soms een andere kant op dan dat anderen verwachten

Waarom, omdat God ons een leidraad heeft gegeven. Hij heeft ons zijn Zoon gegeven.
Wij hebben een Bijbel gekregen om in te lezen, de Heilige Geest om ons te leiden, Jezus om schoon voor God te kunnen staan.
Oftewel we kunnen het niet zelf, maar wat we wel kunnen is bidden en bijbel lezen.

Naast de bijbel heb ik veel andere boeken gelezen. Ergens zijn de “regeltjes” die in die boeken staan, in mij gaan sudderen / wortelen. Hierdoor vond ik dat ik aan regeltjes moest voldoen.
Door een situatie enkele weken geleden ben ik tot besef gekomen dat het zo niet werkt, wat ik al schreef, mijn basis was foetsie……ondanks dat ik (bijna) iedere dag wel bijbel las.
Stapje voor stapje klim ik weer op “mijn Rots” en hoop ik er niet nog een keer af te vallen 😉

Wat mij heel erg hielp was Galaten 5 die ik gisteravond las. En een heel goed gesprek afgelopen middag. Op de terug weg naar huis hoorde ik ook nog opwekking 495

ietwat verkort, het refrein komt wat vaker voor namelijk.

Wees jezelf, laat je niet teveel leiden door de maatschappen enz. maar luister naar wat God voor jou in petto heeft, wat jij mag doen. Het is niet altijd het pad wat wij voor ogen hebben, de planning die wij in gedachten hebben, maar we mogen er op vertrouwen dat het God’s plan is en dat dat ons alles brengt wat we nodig hebben.

fijne avond.

Deel dit bericht op

1 gedachte op “soms gaat het even anders dan gepland….”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?