Stilte na de storm

Soms zit je in een fase in je leven, waarin het stormt, onweert, je je voelt alsof je op woelig water zit en niet weet of je verzuipt of verder kan varen naar je bestemming.

Soms zijn dit situaties waarin je bent gestrand door omstandigheden. Vanuit het zonnetje begon de wind te waaien, maar binnen no-time werd die wind een storm. En dan zit je er midden in. Een tornado waar je niet uit komt.
Je kan niet anders, dan mee deinen in die storm, op zoek naar hou vast, niet wetende wat het weer gaat doen. Alles loslaten en in vertrouwen door varen. Je bent afhankelijk van “moeder natuur. “

Dan hoor je kreten: “na regen komt zonneschijn”, “wat nu valt, valt straks niet meer”,  “als je een regenboog wil, moet je eerst de regen accepteren”, “Het weer, geen weer, morgen weer”

Achteraf zie je “de lol” in van al die spreuken, zie je waar de genade lag, de daadwerkelijke betekenis en de goede bedoelingen van de gezegdes, wanneer je gedragen werd, maar op het moment zelf….. tja dan kan alles je gestolen worden.
Dan kom je liever je bed niet meer uit, zit je op de bank en besef je je, dat je nog een huishouden hebt, maar opstaan heb je de fut niet meer voor.
Toch moet je door, vanwege je gezin, huisdieren, werk, school… wat dan ook.

Waar haal je de kracht vandaan, of is het toegestaan dat je een paar dagen op die bank ligt, niets doet??? Je bioritme volledig van de leg is, dag nacht is en nacht dag. Je als een zombie over straat loopt, automatische piloot aan hebt staan en de wereld om je heen aan je voorbij raast.

In zo’n storm moet je eigenlijk op zoek naar een baken, een lichtje, om te zien welke koers je moet varen om vooruit te komen in de goede richting. De richting die je naar rustig water leidt, en uiteindelijk naar een haven brengt. Om vanuit die haven op vaste grond te stappen en terug te kijken naar dat woelige water. Dat woelige water waar je toch maar door heen bent gevaren, niet altijd zonder slag of stoot of zonder schade, maar je hebt het wel gehaald.
Nu mag je op kracht komen op de kade, en kijken. Kijken naar een regenboog, een belofte dat er geen zondvloed meer komt, maar vooral een teken dat de regen voorbij is en dat het zonnetje weer gaat schijnen.
Je mag op drogen, op krachten komen, en genieten van het leven.

Genieten van het leven zoals het leven bedoeld is, in alle rust en liefde.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?