Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

Heb je ook wel eens van die ochtenden dat je denkt, moet het? hoe ga ik deze dag door komen? Vanmorgen was zo’n ochtend. Ik voel me dan net als “een kip zonder kop” door het huis heen lopen. Automatische piloot, de was, stofzuigen, kind helpen om naar school te gaan, en ondertussen komen de tranen omhoog borrelen en dwing ik mezelf om niet te gaan huilen. Vermoeidheid van de dagelijkse gang van zaken, geen avond thuis vanwege alle verplichtingen die zich de 1e paar weken na de zomervakantie weer aandienen. Geleefd worden, maar beseffen dat dat niet de belangrijkste dingen zijn, maar verplichte standjes, en dat dat met een paar dagen over is.

In een bijbelleesrooster van YouVersion las ik een tekst uit 2 Timoteüs 2:22 (leuk al die 2en, valt me nu op)

Deze plaatste ik op instagram met daaronder:

Hoe houd je het als jongere tegenwoordig stand in deze 24 uurs maatschappij? en dan denk ik, geldt dat alleen voor jongeren of ook voor ons als volwassenen?

Waar kiezen wij voor? houden wij ons bezig (laten wij ons in beslag nemen) door de social media, of al die andere apps op onze mobiele telefoon? of kiezen we voor dingen die een toekomst hebben, een doel? Laten we ons verleiden tot valse rust,  zogenaamde “verstand op nul” activiteiten (lees plaatjes kijken op Instagram – Facebook – Pinterest enz)  die onbewust onze geest alleen maar vermoeien of kiezen we voor echte rust?

Nadat iedereen de deur uit was, kon ik met onze hond aan de wandel.  Na een kakofonie van geluiden (kinderen die op schoolreisje gaan) liep ik het bos in. De vogeltjes fluiten, de bomen die heerlijk groen zijn en het zonlicht laten doorschemeren. Heerlijk, mijn rustpunt.. genieten, tussen het groen waarvan God zag dat het goed was (Gen. 1:11-13)  en de vogels horen fluiten, wat mij weer het besef geeft dat ik me nergens druk om hoef te maken want God zorgt voor ons (Mat. 6:26)

Maar dit alles kan je alleen bereiken als je keuzes maakt, de keuze om je dus niet bezig te houden met “de dingen waar jonge mensen over het algemeen naar verlangen”

Durf jij de uitdaging aan te gaan om eerlijk, liefdevol, vol van vrede en trouw te zijn zoals Paulus aan Timoteüs opdraagt?  om je los te maken van al je apps en tijd te besteden aan andere dingen?

Ik daag je uit,  kom uit je comfort zone en laat jezelf zien in plaats van de plaatjes die mooi gemaakt zijn voor het internet, laat je werkelijke ik zien, zonder filter. Zoek je rust, in de natuur, muziek enz. enz.

Deel dit bericht op

5 thoughts on “Stilte of ontvluchten??”

Leave a Comment

Search
Scroll to Top