Vakantie is voorbij

Vandaag was het dan weer zover…

6 weken vakantie voorbij. De jongste 2 zijn vandaag weer naar school gegaan. Een naar groep 3 en een naar groep 7. Wat meteen bij mij oproept: over 2 jaar nog een naar de middelbare school….
Maar ik laat het nu even bij nr. 2, zij gaat volgende week voor het eerst naar de middelbare.
Dat houd in dat er over 2 jaar één examen doet (als het goed is), één een keuze moet maken welke richting ze op wil, één een middelbare school moet uitzoeken en we nog één “smurfje” thuis hebben op gezette tijden.

Wat gaat de tijd hard, en over die tijd gesproken. Vandaag, 14 jaar geleden is onze oudste dochter ter wereld gekomen. Ook dat lijkt soms nog wel als de dag van gister. Ik weet nog goed hoe ik ‘s middags boodschappen was gaan doen met een vriendin. Omdat ik niet zwaar mocht tillen heeft zij mijn boodschappen naar boven getild (woonde toen op de 1e verdieping)
Hierna heb ik haar naar huis gebracht en op het moment dat ik de auto weer in wilde stappen om naar huis te rijden, voelde ik het water langs mijn benen lopen. Nou daar ging het beginnen dacht ik……
Ik had met mijn vader en zijn vriendin afgesproken dat ze zouden komen eten. Ze zijn ook geweest en ik had nergens last van. Eerst wilde hij nog blijven maar ik vond dat ze wel gewoon naar huis konden gaan.
In de avond begonnen mijn weeën. Toen de verloskundige kwam kijken viel het nog reuze me en gaf ze aan dat het nog wel even kon duren. Toen ik bijna flauwviel van de pijn wilde ze me in het ziekenhuis hebben.. Daar aangekomen werd ik aan de apparaten gekoppeld en op het moment dat de scan klaar was en ik pijnstillers zou krijgen kreeg ik persweeën. Het heeft niet lang geduurd of ze werd geboren, het was rond 3:00 uur en het regende..
Omdat alles zo vlug was gegaan mocht ik voor 7:00 uur die ochtend al douchen en naar huis, anders moest ik tot de middag blijven en daar had ik totaal geen zin in 😉

De rest van de dag is het mooi weer geweest, en als ik dan nu naar buiten kijk denk ik History repeats…..

Maar kleine meisjes worden groot, 14 jaar verder zijn we nu. Een echte puber in huis die af en toe denkt te weten hoe alles werkt en prima voor zichzelf kan zorgen… tot op heden word het tegendeel nog altijd door haar zelf ook weer bewezen en mogen wij haar nog vele dingen leren….

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?