ver weg of dichtbij

Vanmorgen zat ik op de fiets, ik wil de auto zoveel mogelijk laten staan heb ik me voor genomen, ik moest wat ophalen.
Met dit weer, wat kou maar een zonnetje erbij, is dat helemaal geen straf moet ik zeggen.
Ik wist het adres waar ik naar toe moest, wist ook welke kant ik op moest, maar wist ook dat ik in de wijk zou moeten gaan zoeken naar de goede straat en het huisnummer. Voor mijn gevoel deed ik er lang over, ondanks dat ik op tijd aankwam.
Ik ben meteen terug gefietst, en toen had  ik het gevoel alsof ik binnen “no time” weer terug was.

Raar is dat eigenlijk. Op weg naar iets waarvan je niet helemaal weet of je de goede kant op gaat of waar je terecht komt, duurt altijd heel lang.
Als je aankomt en weer terug gaat denk je “och dat viel eigenlijk heel erg mee”…

Is dit ook niet zo in het dagelijkse leven??
Wij zijn onderweg, op een weg die God voor ons bedacht heeft. Voor ons gevoel duurt die weg gigantisch lang, moeten we veel geduld hebben, gaat het niet zoals wij gedacht dan wel verwacht hadden. En als we eenmaal een “station” bereikt hebben dan denken we, oh was dit alles… en in de meeste gevallen willen we meer. Vergeten we dat we een “lange weg” hebben afgelegd en gaan, zonder na te denken, naar het volgende “station”.

Ik besefte me, dat we niet zulke grote afstanden hoeven af te leggen in onzekerheid, als we altijd voor ogen houden dat waar we ook gaan, God ons station is. Neem jezelf voor om kleine stappen te nemen, en bij God “aan te komen”, hij is het “station”, dan helpt hij je naar het volgende station, waar hij weer op je wacht om je verder te helpen. Ga je een lange weg, zonder na te denken of uit automatisme bijvoorbeeld, dan mag je altijd bedenken dat je bij een station kan en mag stoppen, en niet als intercity door hoeft te gaan.

“Geduld is een schone zaak” roept men wel eens, maar door van station tot station te “reizen” creeër je ook geduld. We hoeven niet als een sneltrein of intercity door te racen. Doen we dit wel, dan missen we vaak ook de mooie dingen in het leven. De kleine dingen die ons gegeven zijn om van te genieten.

Een vriendin die enthousiast word over een verhaal over de moestuin en nu leert hoe ze appelmoes moet maken.

Vrienden die hun verhaal kwijt willen, maar even niet weten waar, of omdat ze geen commentaar of adviezen willen horen.

Voor mij zijn dit zaadjes die we mogen zaaien bij mensen die het woord “God” kennen maar niet weten wie hij is. Soms besef ik mij dit pas achteraf, maar kan daar wel enorm van genieten.
Wij mogen als het ware een rustpunt zijn in deze hectische maatschappij van tegenwoordig. Ook een soort stationnetje.

Kunnen we hiervan nog van genieten? kunnen we hier genoegen mee nemen?? van de “kleine geneugtes des levens”
Genoegen met het feit dat we een dak boven ons hoofd hebben, dat we kunnen eten en drinken, ons kunnen kleden.
De een gaat per intercity naar de 1e levensbehoefte en de ander moet het via wat stationnetjes doen. Maar uiteindelijk is het eindstation hetzelfde, komen we op hetzelfde punt uit.
Kan je dan zeggen “Ik heb genoten”.?!?!?! Ik heb een ander geholpen? of was het “ik heb mijn eindpunt bereikt, ik ben klaar”.

1 timoteus 6: 3-12

Maar voor wie tevreden is met wat hij heeft, is het geloof grote winst. 7 Wij hebben niets in deze wereld meegebracht en kunnen er ook niets uit meenemen. 8 Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn. 9 Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten die een mens in het verderf storten en ten onder doen gaan. 10 Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf veel leed berokkend.
11 Maar jij, een dienaar van God, moet je hier verre van houden. Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid. 12 Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent en waarvan je in aanwezigheid van velen zo’n krachtig getuigenis hebt afgelegd.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?