Wat natuurlijk lijkt, maar niet altijd natuurlijk voelt.

We gaan het nieuwe jaar in.

De kerstdagen zijn voorbij, het einde van het jaar is in zicht. Dit jaar geen kerstboom en versieringen voor ons. Op kerstavond alle kinderen thuis en spelletjes gespeeld, en 1e kerstdag samen zijn met familie. Thuis lekker rommelen op 2e kerstdag, verder geen poespas. Dit is het 1e jaar dat kerst er zo uit ziet bij ons.

En de cadeautjes dan?

Afgelopen periode werd ik bepaald bij het verhaal van de wijzen, de magi, die bij het kindje Jezus op bezoek gaan (dat het er geen 3 zijn, mag duidelijk zijn), ze kwamen om Jezus te aanbidden. Voor die aanbidding namen ze wierook, mirre en goud mee. Cadeautjes voor een koning, de koning van de Joden. Ze wisten wie ze gingen bezoeken, en wisten dus ook wat ze mee moesten nemen, of het waardevol moest zijn of niet.

Onze kinderen zijn gewend dat ze cadeautjes krijgen met kerst, dit is iets wat ik mee heb gekregen van huis uit. Het ene jaar trokken we lootjes en het andere jaar kochten wij wat voor de kinderen. Het ging altijd om een kleinigheid en geen zakken vol. Eigenlijk voelt het raar dat we elkaar cadeautjes geven. Als we dan toch de geboorte van Jezus vieren, zou het dan niet passender zijn dat we overdenken welke cadeaus wij Hem kunnen geven? Dat we de moeite nemen om een lange reis te ondernemen om Hem op te zoeken? Vallen wij neer om Hem te aanbidden? maar nog een belangrijke iets; luisteren wij naar aanwijzingen van God, naar waarschuwingen? Ga je net zoals de herders terug om het nieuws te verspreiden?

Goede voornemens.

Om mij heen hoor ik mensen die goede voornemens hebben voor 2019. Sommigen starten met een vasten periode, en anderen hebben een “woord” voor 2019. Ik ben heel benieuwd naar jouw insteek, heb jij goede voornemens voor in 2019? een woord? of iets anders?

Tot slot wil ik een tekst met jullie delen die ik via whatsapp van iemand kreeg, de auteur is voor mij onbekend.

*Welcome on Board FLIGHT 2019!*


*Ladies and Gentlemen, this is ‘Captain Emmanuel (God with us)!*
Thank you for choosing *SALVATION AIRLINE* and I assure you comfort as bestowed in *John 3:16; John 10:10b.*
In just 2 days; Flight 2019 we will be taking off from *January 2019 Airport to December 2019 Airport.*
Please be reminded that during our flight *we will land in 12 interesting sites* taking us a total of *365 discovery days.*
We shall be cruising at uncountable blessings per day and at million miles above sorrow level.
The weather may be cloudy but Grace is sufficient. There may be some turbulence but Divine intervention is certain. The Prince of Peace will speak *‘Peace be still’* to your storms.
*The Angels are our Cabin Crew.* They will supply all your needs according to His riches in glory. You shall not lack anything good.
Our menu include: *Peace, grace, mercy, favour, sound health, success and prosperity.* Amazingly, they are all free courtesy of *Captain Emmanuel (Jesus).*
Note that this is a *’No weeping, No mourning flight!’*
*Please, fasten your prayer belt!*
You and all the members  of your family will land safely.
*For more information* about your safety on board, please always contact your *Safety Manual The Bible on a Daily basis.* For any question, *The Holy Spirit* shall give you answers any time.
In Jesus, there shall be no losses! *(John 17:9-19)* Amen.


*Please, advertise this AIRLINE to all you know.*
  *Enjoy your flight!*

(Wil je meer weten over de geboorte van Jezus, lees dan Matteüs 1, 2, Lukas 2)

Deel dit bericht op

Leave a Comment

Search
Scroll to Top