Week menu dag 1: “De boodschappen” en “Spaghetti met rode en groene groenten”

Joehoe het is dinsdag, Marktdag….

Nadat de kinderen naar school waren, heb ik de hond uit gelaten en ben met de folders op de bank gaan zitten.
Heerlijk zitten bladeren, maar vooral gekeken naar de aanbiedingen van groente en fruit.
Toen mijn lijstje klaar was, in de keuken nog even gekeken naar mijn “wekelijkse benodigdheden” en toen op pad.
Gewapend met boodschappen briefje met prijzen, op naar de markt…..

Even goed rond gekeken, en vergeleken met de prijzen van de supermarkten, verliet ik de markt  deze week met:

 • Peultjes
 • Spinazie
 • Andijvie
 • Bietjes
 • Nectarines
 • Prei
Ik heb nog wat in de koelkast liggen (wortels, courgette, pompoen, appels, druiven, paprika) dus hier moeten we de week echt wel mee door komen.
Nog even langs de supermarkt voor de wekelijkse benodigdheden o.a.:
 • Wasmiddel
 • Crackers
 • Drinken
 • Vlees, vleeswaren
 • Koekjes
Niet alles is bij ons thuis biologisch, dan wel geheel zonder E-nummers en suikers. Manlief roept af en toe toch echt: “geef mij maar een e-nummer”.  Maar zo langzaam aan komt er steeds minder in huis.
Voor deze week was ik ca. €50 kwijt aan boodschappen, en dat stemt me goed.
En dan komt het er op aan, wat eten we deze week….

Ik ben nog steeds van de “waar hebben we zin in vanavond” dus echt plannen doe ik niet. Patrick is aan het werk, dus eet ik alleen met de kinderen. Gisteren vroeg mijn dochter “mam eten we spaghetti” dus hier ben ik maar op verder gaan fantaseren.

“Spaghetti met rode en groene groenten”

Een rode biet
Flinke hand spinazie
Ca. 250 gr. Peultjes
Walnoten
Geitenkaas
Spelt spaghetti
2 sjalotjes
Het sausje heb ik gemaakt van een deel van het kookvocht van de spaghetti, op smaak gebracht met knoflook, peper, zout, gember en kurkuma en vervolgens ingedikt met arrowroot.
De kinderen vonden het lekker.
Om eens wat anders te doen dan thee voor het slapen, heb ik kurkuma thee gemaakt. 2 van de 4 kinderen vonden de kokosmelk variant lekker. Ook nog een amandelmelk variant gemaakt met wat kaneel erbij en die vond ik eerlijk gezegd ook lekkerder dan de andere, maar smaken verschillen. 
Ze zijn er heerlijk op gaan slapen.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?