Weekend is weer voorbij.

Je draait je om en dan is het weekend alweer voorbij, wat gaat dat soms hard zeg.

Zaterdagochtend, 7:15 uur ging mijn wekker. Eerst even wakker worden, voordat ik onder de douche spring. Daarna even snel spullen bij elkaar zoeken en ontbijt maken. De tijd vliegt en voordat ik het weet moet ik toch echt Joshua uit bed halen en aankleden. Ontbijten dit keer maar een keer in de auto. Eigenlijk vind Joshua dat helemaal geweldig, net picknicken.
Het is 8:40 uur dat we in de auto springen en onderweg gaan naar Veenendaal.
Het word een dagje YoY.

3 jaar gelden werden Patrick en ik gevraagd om kampouder te worden bij een tienerkamp. Een week lang met 45 tieners in de bossen van Baarn vertoeven.
Hier hoefde ik niet lang over na te denken, al moest Patrick dit wel even laten bezinken, tieners is wat dat betreft echt mijn “ding”.
Maar afijn, we zouden er voor gaan, toen begon het “feest”.  Het kamp zou 3 weken later starten…. en de organisatie YoY was nieuw voor ons.
Omdat ik thuis was kon ik me er volledig op storten en ging ik aan de slag.

YoY is een organisatie die kinder- en tienerkampen organiseert in de zomervakantie. De kampen zijn op verschillende locaties in het land.

Wij zouden een D-kamp gaan leiden, een kamp voor tieners van ca. 14-16 jaar. het concept is:
Tieners   —–>  Leiding   —-> Kampouders.

Op het moment dat we wisten dat we mee zouden gaan, hadden zich al 45 tieners opgegeven, zouden wij als kampouder mee gaan, maar was er nog geen leiding. Tja daar ga je dan.
Vol vertrouwen ging ik aan de slag met kamer indelingen, groepsindelingen, menukaart, dagprogramma en natuurlijk even op locatie kijken.
In die 3 weken voor het kamp begon, kwamen er langzaam aan ook wat aanmeldingen binnen voor kampleiding, We moesten in totaal 9 leiders hebben, zodat ieder een groepje van 5 tieners kon begeleiden. Ca. 4 dagen voor het kamp startte hadden we het team rond.
Er werd veel heen en weer gemaild om dingen te “bespreken” met elkaar, en toen was het kennismaken in het weekend voordat kamp begon.
Met Pizza’s op onze schoot hebben we kennis gemaakt, en zijn we de week begonnen.
Maandag kwamen de tieners en zaterdag zwaaiden we ze weer uit.
Ik kan niet anders zeggen dan dat we die periode een dream team hebben gehad. We hebben op de 1e avond al op onze knieën mogen bidden met 2 tieners en vervolgens onze tranen de vrij loop laten gaan. We waren er ook meteen over uit, God bracht ons samen voor die week en werkt in en door ons en de tieners.
Het was een top week.

En nu, nu is het 3 jaar laten, duurt het nog 10 weken voordat het kamp begint, ga ik niet met Patrick, zijn er al 26 aanmeldingen en is er wederom nog geen een aanmelding voor leiding….
En toch geniet ik al, vol vertrouwen dat het ook dit jaar weer goed komt, en dat er ook meer tieners zich kunnen aanmelden omdat er ook genoeg leiding is.

Dit jaar mag ik met een ander kamp mama een kamp leiden, we hebben afgelopen zaterdag kennis gemaakt en eigenlijk hadden we meteen een klik. Dit vind ik al bijzonderheid nummer 1, dus Heer, kom maar op met alle andere bijzondere moment, ik ben er klaar voor.

Joshua heeft zich overigens heel goed vermaakt op deze kampleidersdag. Einde van de middag reden we rustig aan weer naar huis, wat vliegt zo’n dag dan.

Zo de poster maar meteen op ons raam geplakt..

Bij thuiskomst hebben we ons snel omgekleed, Patrick en ik zijn 9 jaar getrouwd dus we gingen gezellig uit eten.
Zondag werd een rommeldagje, het was rotweer, dus bleven we binnen. Het werd uiteindelijk een opruiming in mijn keukenkastjes, en de woonkamer. Er staan nu 3 dozen vol klaar om  naar de kringloop gebracht te worden.
Op naar de volgende verdieping om op te ruimen.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?