Weekmenu

De laatste tijd zie ik veel berichten voorbij komen over weekmenu’s, hoe doe je je boodschappen?, Hoeveel geld geef je hier aan uit? Leef je op budget?

Wat mij opviel, is dat de meeste mensen een lijstje maken met de te kopen spullen. Dit lijstje word gemaakt als er eerst een weekmenu is samengesteld.
Bij mij is het juist andersom.

De boodschappen deed ik eigenlijk altijd op vrijdag of zaterdag, om dan vervolgens op de dinsdag weer naar de markt te gaan en vaak veel te veel in huis te hebben. Dit werd overigens niet weggegooid, maar wel altijd gebruikt, maar toch vond ik het zonde.

Nu heb ik het omgedraaid. Op zondag of maandag krijg ik de folders binnen. Deze spit ik door voor de aanbiedingen, en maak hier een lijstje van incl. de prijs. (kilo of literprijs)

Op dinsdagochtend ga ik naar de markt, de groentes en het fruit zijn hier meestal toch goedkoper dan bij de winkel aanbieding, en zo niet dan neem ik het niet mee.
Ik zorg altijd voor ca. 4 verschillende soorten groentes, appels, bananen en evt. mango’s , avocado’s, druiven, net wat er ligt.
Bij thuiskomst kan ik dan gaan bedenken wat ik die week ga eten. Met 4 groentes heb ik al 4 avonden een menu, en de restjes verzin ik dan ook weer wat mee. Dat zijn dan al 5 avonden voorzien. Op zondag eten we altijd brood, en vaak blijft de zaterdag een rommel dag.

Voor mij werkt dit prima,en het bespaarde me ook geld, gezien ik nu geen dure dingen koop om gerechten te maken, die net zo lekker zijn maar gezien het seizoen net even wat duurder.

Een leuke bijkomstigheid is dat we een moestuin hebben. Al is het dit jaar voor het eerst, de bietjes en courgettes, waren erg lekker.
Nu is het appel tijd……

2 emmers vol appels
Joshua wilde helpen met appels snijden
Alvast oefenen met het maken van appelflappen
Appelmoes
Appelcake

Van de Appeltaart heb ik helaas geen foto, maar hij viel goed in de smaak bij de visite en word van de week zeker nog een keer gemaakt.

Er staat nu nog een emmer vol appels te wachten, en op de tuin nog een boom vol.
Woensdag maar eens kijken wat we gaan maken, voor nu wens ik je een fijne dag.

Deel dit bericht op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij!

Nieuwsbrief ontvangen?